Witte chocolademousse, is dat wat de goden bereiden als ontbijt, lunch en avondeten? Veel goddelijke recepten zijn echter gemaakt met rauwe eieren. Rauwe eieren gebruik ik liever niet in de keuken om elk risico van een Salmonella-infectie te vermijden. Deze snelle witte chocolademousse is gemaakt zonder rauw ei. Het is lekker snel klaar, zoet en heeft een heerlijke chocoladesmaak.
Dag eerder bereiden
Heel handig: je kunt het recept een dag eerder bereiden. Zo kun je ontspannen een etentje tegemoet zien en lekker bij je gasten blijven. Ook handig bij feestdagen als Kerst of Pasen.
Nu hoor ik je bijna zeggen: Carola eet jij zulke grote kopjes met snelle witte chocolademousse?
Maar ehhh, zal ik eerlijk zijn? Deze mooie oude vintage kop en schotels zijn niet helemaal gevuld met deze snelle witte chocolademousse. Dat zou echt veel te veel zijn want het is best een machtig toetje. De onderkant is opgevuld met stukjes cake! Een eetbare nep-vulling dus, met hierop een laag witte chocolademousse. Een oplossing voor een onmogelijke grote inhoud van dit kopje.
Snelle witte chocolademousse
Benodigdheden voor 4 grote dessert of 6-8 kleinere desserts
230 gram witte chocolade van goede kwaliteit in stukjes
500 ml slagroom
1 theelepel vanille extract
3-4 eetlepels poedersuiker
Zo maak je deze snelle witte chocolademousse
Verwarm de slagroom. Zodra het lijkt te gaan koken mag het gas uit en roer je de witte chocolade en de vanille extract er doorheen.
Roer het geheel goed door tot de chocolade volledig is opgenomen in de slagroom.
Laat het minimaal 8 uur afkoelen in de koelkast. Of nog beter: een hele nacht.
Voeg na het afkoelen de poedersuiker toe en mix het geheel met een garde luchtig, met een zijdezachte structuur.
Rozen
Versier je dessert eventueel met zelfgemaakte roosjes
Wat vind je van de roosjes? Je kunt ze heel eenvoudig maken van fruittella snoepjes. Hoe je ze maakt lees je hier.
Comments