Bakken met bier, dat kan heel goed uitpakken als je een lekker bier kiest. Hoe zou het brood smaken als ik zou kiezen voor een Radlerbier, een lekker zonnig bier met een frisse citroensmaak? Ik hou zelf van een lekker bier, maar als ik eerlijk ben vind ik Radler niet naar bier smaken maar meer een zomerse citroendrank met een schuimlaag. Ik drink zelf vooral de 0% versie als ik geen alcohol wil drinken. Deze broodrolls met Radler, maanzaad en hazelnoten kun je maken met iedere Radler naar smaak met of zonder alchohol.
Heb je nog een flesje op blikje Radler bier staan, dan kun je nu aan de slag
Frisse bierbroodjes met citroensmaak en stukjes hazelnoot, zou pappa dat lekker vinden met vaderdag? Of je vrienden bij een zomerse bbq of borrel in de schaduw?
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Broodrolls met Radler, maanzaad en hazelnoten
Benodigdheden:
580 gram bloem
2 zakjes vanillesuiker
1 medium ei
15 gram boter op kamertemperatuur
10 gram zout
1 zakje gedroogde gist
4 eetlepels maanzaad
2 flinke theelepels lemoncurd
1 blikje of flesje Radlerbier 0% of 2% naar keuze
Voor de vulling:
35 gram boter
4 eetlepels maanzaad
2 eetlepels suiker
80 gram gehakte, geroosterde hazelnoten of noten naar keuze
1 ei geklutst om broodjes mee in te smeren
Voor de topping (lekker!)
Creme fraiche
Lemoncurd
Broodrolls met Radler bier, maanzaad en hazelnoten
Kneed van alle ingrediënten van het brood een soepel deeg. Een keukenmachine of broodmachine is ideaal, maar je kunt het ook zelf kneden. Dit duurt al snel een kwartier. Dek het deeg af met een plastic zak en laat het deeg een uurtje rusten.
Rol na een uur het deeg uit tot een plak van 30 x 50 cm. Smelt de boter en voeg het maanzaad, de gehakte nootjes en de suiker toe en smeer dit mengsel over het deeg. Laat de randen vrij. Rol het deeg op en snij de rol in 12 stukken.
Leg de rollen in een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 20-30 cm. De citroenbroodjes zullen nog gaan rijzen, dus geef ze iets te ruimte. Dek de schaal opnieuw af met plastic en laat het een klein uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden elektrisch of 190 graden met boven- en onderwarmte van 190 graden. Smeer de broodjes in met wat melk of een geklust ei aangelengd met wat water. Bak de bierbroodjes in 20-25 minuten gaar en bruin. Worden de broodjes erg bruin? Bedek ze dan na 15 minuten met wat aluminiumfolie.
Hou je van glans
Smeer de rolls dan in met wat boter zodra ze uit de oven komen.
Upgrade
Hmmm wat zijn deze broodrolls met Radler bier lekker, maar wil je ze nog lekkerder maken?
Je kunt de broodrolletjes zo eten maar met een sausje van crème fraiche en lemoncurd zijn ze nog lekkerder! Meng de twee ingrediënten ongeveer 1: 1 of naar smaak.
Comments