Brood
Brood zelf bakken, vers uit de oven, het allerlekkerst. Die geur en die korst die soms knispert als het uit een hete oven komt. Er zijn vele soorten brood recepten en er is volop variatie om te proberen. Van brood zonder kneden en afbakken in een Dutch oven tot brood bakken met een broodbakmachine en makkelijk klaar.
Italiaans luxe brood of een basic flatbread. Samen met kinderen rondom het kampvuur met brooddeeg op een stok. Experimenteer met zuurdesem of bijzonder meel als spelt of mais. Vriend van alle dagen: Brood!
Broodrecept
Brood - Bloem,gist, zout en water; je kunt er alle kanten mee op. Van volle granen of hartige brood, naar luxe zoet brood en zelfs gebakjes. Zelf bakken en genieten.
advertentie
Broodjes
Broodjes vers uit de oven. Af laten koelen is moeilijk, want je wordt verleid door de geur.
advertentie
Brood - zonder kneden
Handig als je geen machine hebt om te kneden. Het langer rijzen zorgt voor meer smaak. Door het brood af te bakken in een gietijzeren pan lijkt het net of je een rustiek Frans brood hebt gebakken.
Naast tarwebloem, zijn er ook andere soorten meel met bijzondere smaken; ze zijn soms glutenvrij.
Brood - met bijzonder meel
advertentie
Zoetbrood
Zoete broden zijn vaak gemaakt met luxe ingrediënten als boter, ei en vruchten. Een likje goede boter bovenop is voldoende om te smullen.