Je hebt geen kant-en-klare mix nodig om zelf de heerlijkste wolkencakes te bakken. Wolkencakes zijn cakes waarbij boter wordt vervangen door opgeklopte slagroom, wat zorgt voor een cake die minder vet is, maar toch heerlijk zacht en smeuïg. Het is bovendien heel praktisch: met een paar pakjes houdbare slagroom op voorraad kun je altijd meteen aan de slag. Omdat de slagroom op kamertemperatuur is, hoef je niet te wachten en kun je direct aan de slag.
In deze blog deel ik 12 x wolkencake recepten met slagroom in plaats van boter waarmee je alle kanten op kunt. Of je nu gaat voor een klassieke cake, een feestelijke plaatcake of een creatie met een decoratieve twist: er zit zeker iets bij wat jou inspireert. Want zeg nou zelf, het is altijd tijd voor cake!
Wil je dit overzicht graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
"Een scheutje slagroom in plaats van boter maakt je cake niet alleen lichter, maar ook onweerstaanbaar luchtig – alsof je een wolkje proeft!"
De vele recepten in dit overzicht zijn ontstaan met heel gemakkelijk basisrecept: een klassieke cake maar dan gebakken met slagroom in plaats van boter.
Een citroencake is heerlijk en heel populair maar zelf vind ik limoen nog een tikje meer exotisch en toch goed verkrijgbaar. Een limoen heeft net iets meer pit en heeft een prachtige groene kleur. Om dat te laten zien is deze cake voorzien van een witte chocolade drizzle, glazuur werkt overigens ook, met wat limoenschaafsel.
Erg leuk om te maken en een plaatje om te zien! Deze cake is gebakken met slagroom in de hoofdrol.
Niet alleen lekker rond Sinterklaas; een marmercake met speculaaskruiden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kaneel-, koek of pumpkin spice kruiden als je dat lekker vindt.
Een van de meest bezocht recepten op het blog: een klassiek recept voor citroencake maar minder vet en lekker snel klaar met slagroom in plaats van boter.
Appeltaart, appelkoeken en appelcakes worden vrijwel altijd goed ontvangen. Gebakken in de oven worden ze heerlijk zacht en in plakjes zien ze er ook nog eens mooi uit.
Terwijl de cake in de oven staat gaat langezaam het hele huis heerlijk ruiken! Tijd voor een drankje met een lekker stukje gekruide cake. Wat mij betreft niet alleen met Sinterklaas; daar is de cake te lekker voor!
Een frisse zomerse plaattaart met perzik, maar nectarines of pruimen zijn ook heel geschikt voor deze wolkencake.
Deze chocolade cake is als plaatcake gebakken met lichte oreo-koekjes maar je kunt de cake ook heel goed in een cakevorm bakken.
Een heerlijke cake met een knappertje van stukjes hazelnoten in en op de cake. De cake is op smaak gebracht met wat hazelnotensiroop maar een scheutje likeur zal het ook goed doen!
De appelcake heeft wat meer bite gekregen voor een deel havermout en een deel havermout dat gemalen is in een koffiemolen of hakmolen. In een koffiemolen maal ik vaak poedersuiker van gewone suiker, havermoutmeel met havermout of nootjes in fijne stukjes.
Je houdt ervan of niet, maar voor de liefhebber is bakken met rabarber altijd een goed idee. Zo ook in deze rabarber wolkencake.
Comments