top of page

Amandelkoekjes met maizena

Amandelkoekjes met maizena
Soms kom je van die recepten tegen die nét even anders zijn en daardoor extra speciaal. Deze glutenvrije amandelkoekjes zijn daar een perfect voorbeeld van! Door een deel van de amandelmeel te vervangen met maïzena krijgen de koekjes die fijne, licht knapperige bite waar je van blijft genieten. En alsof dat nog niet genoeg is, bevatten ze minder suiker én slechts een beetje boter – zodat je zonder schuldgevoel van iets lekkers kunt snoepen. Ideaal voor een gezellig koffiemoment, een feestje, of gewoon omdat je zin hebt in iets bijzonders. Ga jij deze amandelkoekjes met maizena ook proberen?

Amandelkoekjes bakken

Amandelkoekjes zijn heel populair en worden wereldwijd gebakken. Amandelen zijn glutenvrij, voedzaam, bevatten eiwitten en goede vetten. Omdat amandelmeel iets zoet is hoef je minder suiker toe te voegen koekjes, cakes en gebak. In combinatie met minder suiker en vet heb je dan een gezondere keuze bij het bakken van koekjes.


Lekkere smaakmakers in amandelkoekjes

Wil je een extra smaakje aanbrengen in de koekjes? Wat citroen- of sinaasappelraps doet wonderen. Maar stukjes chocolade, koek- of speculaaskruiden passen ook heel goed.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Amandelkoekjes met maizena

Maïzena in cakes en koekjes en gebak

  1. Maïzena maakt koekjes, cake en gebak zachter

  2. Het werkt als verdikkingsmiddel bij een wat te vloeibaar beslag

  3. Maïzena geeft een zachter en luchtiger resultaat

  4. Omdat maïzena geen gluten bevat zorgt het voor een kruimelig koekje met een smelt in je mond gevoel. Een heel eigen bite.

  5. Maïzena houdt het vocht iets vast waardoor de koekjes, cakes en gebak wat langer vers blijven.


Ovenstand en tijd: Amandelkoekjes bakken snel door de lichte structuur. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze te donker worden

Ingredienten Amandelkoekjes met maizena

Amandelkoekjes met maizena

Benodigdheden voor 14-18 koekjes:

  1. 200 gram amandelmeel

  2. 50 gram maïzena

  3. 50 gram boter

  4. 1 medium ei

  5. 100 gram fijne suiker

  6. 2 zakjes vanillesuiker

  7. 0.5 theelepel amandelaroma

  8. Snuf zout


Voor bovenop:

  1. Amandelstiften, amandelschaafsel of halve amandelen


De koekjes worden gebakken in de oven

Amandelkoekjes met maizena

  1. Kneed alle ingrediënten behalve de amandelstiften, amandelschaafsel of halve amandelen tot een soepel deeg.

  2. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

  3. Haal het deeg uit de koelkast en draai er balletjes naar eigen wens. Leeg de deegballetjes op een vel bakpapier.

  4. Duw de balletjes iets naar beneden en verdeel amandelstiften, amandelschaafsel of halve amandelen over de bovenkant van de koekjes en duw ze iets in het deeg.

  5. Laat de koekjes zo'n 20 minuten koelen in de koelkast.

  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 ºC bij een heteluchtoven of op 190 ºC bij een oven met een boven- en onderwarmte.

  7. Bak de koekjes in 18-22 minuten gaar.


Amandelkoekjes met maizena

Zo bewaar je deze heerlijke koekjes

Laat de amandelkoekjes met maizena afkoelen en bewaar ze goed afgesloten in een trommel. Je kunt de koekjes ook goed invriezen voor later.



Gerelateerde posts

תגובות


Logo Carola Bakt Zoethoudertjes

ZOET vs HARTIG

RECEPT vs EIGEN WEG GAAN

GEZOND vs ZONDIG 

SNEL KLAAR vs TIKKIE INGEWIKKELD

... maar altijd lekker creatief bezig in de keuken én meestal gaat de oven aan.

Ontvang al dat lekkers zo in je mailbox!

Bedankt voor je aanmelding

Carola van CarolaBaktZoethoudertjes
CarolaBaktZoethoudertjes
CAROLA BAKT ZOETHOUDERTJES

©2025 Carola Bakt Zoethoudertjes 

Carola Bakt Zoethoudertjes is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64248224.

bottom of page