Weken lang volgde bakkend Nederland de bakserie Bake My Day. Na zes weken bleek Marisca Hage-Sjerp de beste amateur banketchef van Nederland 2014 te zijn! De slotuitzending en kick off van Bake My Day was reuze spannend, vol hilarische en grappige momenten. Stress en tijdnood waren de grootste vrijanden van de overgebleven kandidaten Marisca en David. Maar Marisca bakte zich er dapper en winnend doorheen. Als winnares mocht zij haar eigen bakboek samenstellen! En hier is het dan: het Bake My Day bakboek van Marisca!
Mag ik je even voorstellen
Wellicht ken je haar al: Marisca Hage-Sjerp.
Ook zo nieuwsgierig? Wat heeft Marisca allemaal voor lekkers in petto in haar prettig geprijsde bakboek?
Elke week een hoofdstuk
Haar Bake My Day bakboek is een handzaam kleurig bakboek, niet te groot maar zeker ook niet te klein. Het bakboek is in slechts ongeveer zes weken in elkaar gezet. Echt een hele prestatie van Marisca en haar uitgeverij! Het boek moest natuurlijk af zijn tussen de laatste opname en de finale uitzending op de televisie.
Het bakboek is ingedeeld in zes hoofdstukken:
Technieken
Klassiekers
Lekker en niet te moeilijk
Klein maar fijn
Het serieuze werk
De ultieme bruidstaart
In het eerste hoofdstuk worden allerlei technieken vaak stap voor stap uitgelegd. Van praline maken tot chocolade temperen, blind bakken en de befaamde rozen a la Marisca maken van marsepein of fondant.
Zoveel tips
Verspreid over het boek staan er allemaal tips van de juryleden Hidde en Vicky. Er onsnapt toch even een lachje als ik een tip lees van Hidde: Maak je biscuit gerust een dag vooraf. Zo creëer je rust in je werk! Absoluut een goede tip maar wat vreselijk niet van toepassing op het slagveld waar Marisca en haar medekandidaten hun bakkunsten vertoonden. De tijdnood in Bake my day, het lijkt me als thuisbakker bijna niet te doen. Gelukkig ben je thuis wel de baas van je eigen keuken, je eigen inspiratie, je eigen bakboeken.
Boven: Chocolade-truffelcupcakes Onder: Eén van de favorieten van Marisca: Sticky toffe cake
Lief! Een persoonlijke touch; koekjes van Marisca’s opa uit het hoofdstuk: Klein maar fijn. Lekkere spritsen. Wat een heerlijke knusse titel. En natuurlijk word ik een beetje nieuwsgierig naar de opa van Marisca.
In het hoofdstuk Lekker en niet te moeilijk vind je deze uitdagende merenguerol met groene thee en granaatappelpitjes.
Het granaatappeltaartje met witte chocolade is iets moeilijker en komt uit het hoofdstuk: Het serieuze werk.
Bake my day is een leuk bakboek om te geven en te krijgen. Er staat voor ieder wat wils in. Van gemakkelijke tot het serieuze werk. Van klassieke spritsen tot de ultieme bruidstaart.
Marisca legt je de recepten gedetailleerd uit en vrijwel ieder recept is voorzien van een prachtige foto.
Rachel Khoo is food creative en foodwriter was te gast in de finale van Bake My Day. Het recept van Rachels Tarte au Fromage blanc vind je terug in het Bake My Day bakboek.
Ook met veel plezier naar de bakwedstrijd gekeken en zin gekregen om je oven aan te zetten?
Bake My Day van Marisca Hage-Sjerp
Is een kleuren bakboekje met een harde cover en ligt in de boekhandel
ISBN: 9789021557526
Misschien bak jij binnenkort ook de heerlijke Pavlova de Luxe, tropical carrot cake, de Mascarponetaart met grapefruit en karamelsaus of de Tarte Bourdaloue.
Comentarios