De kilo’s op de weegschaal gaan zakken. Maar om het vol te houden wil je toch jezelf af en toe wat toestaan. Op zoek naar lekker zoet in een magere tijd kwam ik bij een klassieker; de blueberry cupcake. Heel eenvoudig kun je het hele jaar door blauwe bessen kopen uit de diepvries van Appie. Eigenlijk wilde ik de cupcake met volkorenmeel maken, maar omdat er in recepten met volkorenmeel vaak voor veel meer olie wordt gekozen neem ik gewone bloem, Om het toch wat voedzamer te maken kies ik voor haverzemelen voor een stevige “bite”.
Naar mijn mening mocht de cupcake wel iets zoeter. Daar was niet iedereen het mee eens, voordat ik het wist waren de cupcakes met smaak opgegeten door de kids, hun vriendjes en de juf van school.
Recept Bleuberry cupcake
Benodigdheden:
140 gram half bloem
30 gram haverzemelen AH voor een stevige, gezonde “bite” (of gehakt havermout)
160 gram suiker
5 gram bakpoeder
eventueel wat blueberry smaakstof
2 eieren
160 ml lauwe melk
snufje zout
150 gram blauwe bessen uit de diepvries (AH) verpakking 250, wat over is kun je gebruiken om bijvoorbeeld de cupcakes mee te versieren
65 gram olie
Mix de ingrediënten, behalve de blauwe bessen, 3-4 minuten om een medium stand in de mixer.
Ik vulde de bakingcups met een beetje van het gemixte deeg. Vaak gaan de bessen wat zakken en deze laag zorgt voor een basis onderin de bakingcup.
De half-ontdooide blauwe bessen worden afgedroogd op keukenpapier.
De bessen worden een beetje in stukken gesneden.Als de bessen te zwaar zijn zakken ze naar beneden in het deeg.
Rol de bessen door wat bloem. Dit zorgt ervoor dat de bessen iets minder zakken naar de bodem.
Bak de cupcakes dan op 180 graden in een heteluchtoven in 25 minuten gaar.
De bessen die over zijn kun je bijvoorbeeld gebruiken om je cupcake mee te versieren. Hiervoor gebruikte ik een lange bamboeprikker.
Geniet van elke hap!
Comments