top of page

Blueberry cupcake

Blueberry cupcake
De kilo’s op de weegschaal gaan zakken. Maar om het vol te houden wil je toch jezelf af en toe wat toestaan. Op zoek naar lekker zoet in een magere tijd kwam ik bij een klassieker; de blueberry cupcake. Heel eenvoudig kun je het hele jaar door blauwe bessen kopen uit de diepvries van Appie. Eigenlijk wilde ik de cupcake met volkorenmeel maken, maar omdat er in recepten met volkorenmeel vaak voor veel meer olie wordt gekozen neem ik gewone bloem, Om het toch wat voedzamer te maken kies ik voor haverzemelen voor een stevige “bite”.

Naar mijn mening mocht de cupcake wel iets zoeter. Daar was niet iedereen het mee eens, voordat ik het wist waren de cupcakes met smaak opgegeten door de kids, hun vriendjes en de juf van school.

Recept Bleuberry cupcake

Benodigdheden:

  1. 140 gram half bloem

  2. 30 gram haverzemelen AH voor een stevige, gezonde “bite” (of gehakt havermout)

  3. 160 gram suiker

  4. 5 gram bakpoeder

  5. eventueel wat blueberry smaakstof

  6. 2 eieren

  7. 160 ml lauwe melk

  8. snufje zout

  9. 150 gram blauwe bessen uit de diepvries (AH) verpakking 250, wat over is kun je gebruiken om bijvoorbeeld de cupcakes mee te versieren

  10. 65 gram olie

Mix de ingrediënten, behalve de blauwe bessen,  3-4 minuten om een medium stand in de mixer.

Low calorie blueberry cupcake

Ik vulde de bakingcups met een beetje van het gemixte deeg. Vaak gaan de bessen wat zakken en deze laag zorgt voor een basis onderin de bakingcup.


blauwe bessen

De half-ontdooide blauwe bessen worden afgedroogd op keukenpapier.

Snij de blauwe bessen grof

De bessen worden een beetje in stukken gesneden.Als de bessen te zwaar zijn zakken ze naar beneden in het deeg.

Bestrooi de blauwe bessen met bloem


Rol de bessen door wat bloem. Dit zorgt ervoor dat de bessen iets minder zakken naar de bodem.


Bak de cupcakes dan op 180 graden in een heteluchtoven in 25 minuten gaar.

Blueberry cupcake

De bessen die over zijn kun je bijvoorbeeld gebruiken om je cupcake mee te versieren. Hiervoor gebruikte ik een lange bamboeprikker.

Geniet van elke hap!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page