top of page

Bramen cheesecake

Kleine bramen cheesecakes
Om bramen te vinden hoef ik niet ver de deur uit. Ze hangen werkelijk met kilo’s ieder jaar in onze tuin.  Gelukkig heb ik een doornloos exemplaar, dus plukken is ook geen ramp. Dit jaar besloot ik er bramen cheesecake van te maken in plaats van de gebruikelijke bramensap. Maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken!

Op de foto hierboven zie je een mini exemplaar van de bramen cheesecake. Ik had ook een groot exemplaar gebakken, maar deze is wat minder geschikt als eerste foto. Bramen cheesecake moet je namelijk goed laten afkoelen in de koelkast voordat je hem aansnijdt. De taart-eters waren echter wat vroeg en de taart was nog niet volledig afgekoeld toen hij werd aangesneden.

Resultaat: de cheesecake is niet netjes te snijden, mist nog de stevigheid. Zie de foto verder op dit blog.

Een likje slagroom en poedersuiker maakt gelukkig veel goed.

Bramen, ze zijn het hele jaar door te krijgen in de diepvries, een goed alternatief, maar eigen pluk heeft altijd iets speciaals.

Bramen cheesecake

Recept Bramen cheesecake

Benodigdheden:

  1. 200 gram boter op kamertemperatuur

  2. 3 zakjes vanillesuiker

  3. 1 eetlepel bakpoeder

  4. 110 gram custardpoeder

  5. 350 gram witte basterdsuiker

  6. 1 kilo kwark

  7. 1 ei

  8. 4 eidooiers

  9. 250-300 gram bramen vers of uit diepvries

  10. 1 pak bastognekoeken

  11. Springvorm van 25-26 cm

Bramen cheesecake

Zo maak je deze bramen cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht oven).

  2. Maak de bastognekoeken fijn en duw ze in de bakvorm die bedekt is met bakpapier.

  3. Klop de boter en de suiker luchtig.

  4. Het ei en de eidooiers kunnen nu stuk voor stuk mee gemixt worden.

  5. Voeg het bakpoeder, de custard en de kwark toe.

  6. Mix tot het geheel er romig uitziet.

  7. Nu kunnen de grof gepureerde bramen bij het geheel.

  8. De vulling mag zo op de gemalen bastognekoeken in de vorm.

  9. Na ongeveer 40-45 minuten is de cheesecake gaar. De cheesecake moet goed afkoelen in de koelkast.

  10. Bestrooi de cheesecake voor het opdienen met poedersuiker. Indien je nog enkele bramen over hebt is maak je het presenteren af door ze mee te serveren.

  11. De bramen cheesecake: lekker maar nog niet helemaal afgekoeld. Voor een optimaal resultaat is tijd in de koeling noodzakelijk.

Eet smakelijk!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page