top of page

Brood bakken op de barbecue


Brood bakken op de barbecue
Brood bakken op de barbecue
Als moeder bekijk ik de barbecue niet alleen als lekker en gezellig samenzijn. Ik vind het toch ook prettig als er de nodige vitaminen genuttigd worden. En dan denk ik niet in de vorm van vlees want dat is niet het probleem; maar in de vorm van groente en/of fruit.

Dit recept is een smakelijk platbrood, gevuld met doperwten, gember en mint, is een recept van Andy McDonald van 24 kitchen.


Natuurlijk staat er niets in de weg om de vulling aan te passen naar eigen smaak. Bij mij thuis doet wat kaas in of op brood wonderen. Maar gebakken kastanje Champions met knoflook, pulled pork, ragout lijkt me ook heerlijk.


Dit recept brood bakken op de barbecue, van Andy MacDonald een heel handig en smaakvol recept bij een last minute barbecue. Oeps, je bent vergeten brood te kopen. Natuurlijk kun je ook zelf stokbrood maken maar traditioneel brood bakken kost tijd om het te laten rijzen. Dit brood heeft geen rijstijd en is daarom lekker snel klaar voor gebruik.


Brood bakken op de barbecue

Brood bakken op de barbecue

Een recept van Andy McDonald van 24 kitchen

Benodigdheden:

Voor het brood:

  1. 500 gram bloem

  2. 1 theelepel zout

  3. 1 theelepel suiker

  4. 1 theelepel bakpoeder

  5. 250 ml water, plus misschien een minibeetje meer als het deeg te droog aanvoelt

Voor de vulling:

  1. 200 gram doperwten

  2. 1 theelepel zout

  3. ½ theelepel suiker (heb ik niet gebruikt, erwten zijn zoet genoeg)

  4. ½ theelepel Chili-flakes, ik gebruikte Chili-poeder

  5. ½ theelepel gemberpoeder of 1-2 cm verse gember

  6. 10 niet te grote muntblaadjes. Ben je niet zo’n munt liefhebber, misschien wat minder blaadjes of bijvoorbeeld basilicum in plaats van munt

  7. Mozerella

  8. Peper


Brood bakken op de barbecue

  • Kneed het deeg kort, dek het af en laat het 15 minuten rusten.

  • Prak en hak de munt met de doperwten fijn en geef hier smaak aan met het zout, suiker, chili en gember.  Ik pureerde het geheel samen met de mozzarella met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat peper naar smaak toe.

  • Verdeel het deeg in vieren of vijven.

  • Rol hier een plak van.

  • Leeg het droperwtenmengsel op de helft van een plak.

  • Vouw het deeg dicht en druk de randen goed aan.

  • Rol nu het brood nog iets verder plat.


brood bakken op de barbecue bbq

Besprenkel wat olie over het deeg. Ik gebruik een kwast om het gehele deeg licht te voorzien van olie. Het is nu klaar op gebakken te worden.


brood bakken op de barbecue bbq
Brood bakken op de barbecue
Tip: blijf in de buurt van de barbecue. Want na zo’n kleine 2 minuten moet je het brood keren en ook daarna is het redelijk snel klaar.

Smaakvol

Hoeft natuurlijk niet maar altijd lekker met een scheutje knoflooksaus.

Een brood met 100 tot 125 gram bloem is best groot en best zwaar.  Dat vind ik als broodliefhebber niet zo erg maar misschien is het handiger om kleine flapjes te maken voor je.


Fijne barbecue en eet smakelijk!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page