Tijden herleven iedere zomer weer als ik dit heerlijke recept meerdere malen kan maken. Ik ben niet zo’n vleeseter. Geef mij liever zo’n lekker broodje, dan het vlees op de bbq. Het kaasbroodje is ook een erg leuk bijgerecht. Kies voor je broodjes een wat zachtere plek op de barbecue en geef ze wat tijd om te garen en om de kaas te laten smelten; brood van de bbq gevuld met kaas!
Broodjes met gesmolten kaas wordt altijd enthousiast ontvangen door kinderen bij het barbecueën. Laat ze helpen het brood te maken. Zoiets heet voorpret!
Brood van de bbq gevuld met kaas
Benodigdheden voor ongeveer 15-18 stuks:
500 gram bloem
300 gram lauw water
10 gram zout
10 gram suiker
7 gram gedroogde gist
Ongeveer 250-300 gram jonge kaas in blokjes
Recept brood met kaas maken op de bbq
Kneed van alle ingrediënten behalve de kaas een soepel deeg. Dit kan met de hand of met de machine. Ik laat mijn machinet vaak zo’n 20 minuten kneden. Laat het deeg een klein uurtje rusten onder plastic. Hou een beetje rekening met de tijd; wanneer gaat je bbq beginnen? Laat je het deeg langer rijzen? Zet het dan niet op een te warme plek of in de zon.
Pak een stukje deeg en bol het een beetje op tot een bolletje. Maak het plat en leg een stukje kaas in het brood. Sluit je bolletje nauwkeurig, zodat het straks niet gaat lekken op de barbecue.
Geef het brood wat ruimte en laat het opnieuw 45-60 minuten staan tot gebruik.
Zoek een plekje op de bbq waar de temperatuur warm is maar niet gloeiend heet.
Zo kan het brood in een kleine 10 minuten bakken en de kaas smelten. Draai de broodjes regelmatig om.
Brood van de bbq is een lekker bijgerecht. Een must voor de echte broodeter en liefhebber van kaas.
Tip: je kunt het brood ook vullen met andere hartige varianten of left-overs uit de koelkast. Of wat dacht je van een blokje chocolade?
Bakken op de bbq? Doen!
Comments