top of page

Brownie recept met slagroom en mascarpone topping


Brownie recept met slagroom en mascarpone topping
Brownie recept met slagroom en mascarpone topping
Er zijn niet zoveel recepten die hier heel vaak gemaakt worden in huis, want ja moeders wil graag steeds wat nieuws proberen. De jongens balen daar af en toe best een beetje van en zijn inmiddels ook behoorlijk kritisch. Is het niet helemaal wat ze ervan verwachten, dan slaan ze mijn gebak, ook al is het met liefde gebakken, gewoon opzij.  Een favoriet pimpen dan maar? En dan met mijn favoriete topping maakt samen een: Brownie recept met slagroom en mascarpone topping.


Er zijn heel veel brownie recepten. Ik heb er zelf vele en ze hebben allemaal wel iets speciaals. Sommige zijn een gezonde keuze en gezoet met dadels of smeuïg gemaakt met kikker erwten of zwarte bonen, andere hoef je zelfs niet te bakken. Favoriet zijn toch vaak de meest zondige…… zeker, maar het hoeft niet erg te zijn. Neem gewoon een kleiner stukje!

Zondig? Zeker, neem gewoon een kleiner stukje en vergeet niet te delen en vooral te genieten.

Brownie recept met slagroom en mascarpone topping
Brownie recept met slagroom en mascarpone topping

Brownie recept met slagroom en

mascarpone topping

Benodigdheden:

  1. 300 gram zachte boter

  2. 300 gram pure chocolade

  3. 2-3 eetlepels cacaopoeder plus wat extra om te bestrooien

  4. 4 stuks eieren

  5. 1/2 eetlepel vanille extract of 2 zakjes vanille suiker

  6. 160 gram bloem

  7. 325 gram bruine basterdsuiker

  8. 1/2 theelepel zout

  9. 200-250 ml slagroom

  10. 250 gram mascarpone

  11. suiker naar smaak

  12. bakvorm van 20 x 20 cm

  13. spuitzak met mondje rond mondje of mondje naar eigen keuze

Brownie recept met slagroom en mascarpone topping

Brownie recept met slagroom en mascarpone topping

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Bekleed je bakvorm in met bakpapier.

  2. Smelt de boter en de pure chocolade in stukjes au bain marie. Klop de eieren met de suiker luchtig. Voeg de vanille, het zout, het cacaopoeder en de bloem toe. Voeg de iets afgekoelde boter met chocolade toe.

  3. Vul het bakblik en bak de brownie in ongeveer 20 tot maximaal 25 minuten gaar.

  4. Laat de brownie goed afkoelen in de koelkast, dit duurt al snel zo’n 3-4 uur.

  5. Als de brownie goed is afgekoeld, klop je de mascarpone los, gevolgd door de slagroom met suiker naar eigen smaak.

  6. Roer de stevige slagroom door de mascarpone en vul vervolgens je spuitzak en spuit spiralen over de bovenkant van de brownie.

  7. Bepoeder de topping met wat cacaopoeder in een theezeefje.


Cacaopoeder op een wit of poedersuiker op een donkere ondergrond doet gebak vaak zoveel goed!




Gerelateerde posts

Comments


bottom of page