Koekjes, was is een kopje koffie of thee zonder zo’n kleine verwennerij? Mochten we vroeger thuis bij de koffie slechts 1 koekje (typisch oud Hollands), tegenwoordig eten we thuis wat meer ontspannen koekjes. Sommige koekjes zien er een beetje flauwtjes en saai uit, maar die kunnen zomaar verrassend lekker zijn. Dit is er zo eentje maar al bij de eerste hap was ik verrukt van de smaak en bite. Ik hou zelf ook heel veel van havermout en van kokos, dus dat zal er zeker mee te maken hebben. Daarbij zijn deze chewy havermout kokoskoekjes lekker snel klaar.
Je zet de oven aan, kneedt de ingrediënten door elkaar en draai er balletjes van. J hebt maar liefst 2 grote bakplaten vol en die kunnen direct zo de oven in.
Veel koekjes in de winkel worden een soort eenheidsworsten. Eigen gebakken koekjes vind ik vaak ook lekkerder omdat je zelf wat extra smaken kan toevoegen en ze vaak een beetje “dik” zijn, oftwel chunky op zijn Engels. Daarbij…, ik wil af en toe gewoon wat bakken en het kan niet iedere dag een taart of cake zijn. Koekjes zijn dan een prima oplossing.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Chewy havermout kokoskoekjes
Benodigdheden:
130 gram bloem
120 gram havermout
80 gram geraspte kokos
130 gram suiker
40 gram stroop
150 gram boter op kamertemperatuur
snufje zout
1 eetlepel water
Havermout kokoskoekjes
Verwarm de oven voor op 175 graden bij een hete lucht oven of bij een oven met boven- en onderwarmte op 195 graden.
Kneed alle ingrediënten door elkaar. Is je mix te droog en lukt het niet goed om balletjes te kneden, voeg dan nog een eetlepel water extra toe. De kokos en de havermout vragen soms om iets meer vocht.
Schep met een theelepel deeg en maak hier balletjes van. Je hebt twee bladen vol koekjes.
Het deeg is vrij stug, zakt maar een klein beetje uit tijdens het bakken.
Duw de balletjes een klein beetje naar beneden. Bak de koekjes in 15-17 minuten goudbruin en gaar.
Koekjes bewaren
Bewaar je koekjes goed afgesloten in een trommel. Het zijn er lekker veel dus dat wordt smullen!
Comments