Vandaag had ik een leuke lunchafspraak met mijn familie; oom, tantes, nichten en zussen. We hadden elkaar al een tijd niet meer gezien en iedereen zou wat meenemen. Ik dacht aan iets met brood, maar door tijdgebrek wilde ik graag al een dag eerder iets maken. De basis kokoskoek taart is echt al jaren een favoriet in de familie, maar ook op mijn blog. De taart is lekker chewy van binnen.
Vind je hem wel erg veel suiker bevatten? Dat klopt, maar neem dan een klein stukje, vergeet vooral niet te genieten, hij is zo lekker! Ik besloot de basic te pimpen tot een chewy kokoskoek taart met sinaasappel, heerlijk!
Geen zin in gedoe? Bak dan alleen de taart en laat de versiering achterwege.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Recept voor chewy kokoskoek taart met sinaasappel
Benodigdheden:
Voor de koek:
125 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel bakpoeder
10 gram maizena
300 gram fijne suiker
100 gram geraspte kokos
125 gram boter op kamertemperatuur
2 eieren
Rasp van 2 flinke sinaasappels
1 eetlepel sinaasappelsap
Springvorm van 20-22 cm
Snufje zout eventueel naar smaak
Voor de glazuur:
2 theelepels sinaasappelsap
Poedersuiker tot het glazuur de juiste dikte heeft
Eventueel oranje kleurstof, ik gebruikte kleurstof van scrap cooking op basis van paprika
Voor de topping:
200 gram slagroom
1 zakje slagroomversteviger
20 gram suiker
Sprinkles
Kokoskoek taart met sinaasappel maken
Verwarm de oven voor op 180 graden bij een heteluchtoven of op 190 graden met boven- en onderwarmte. Bedek een springvorm van 20-22 cm met bakpapier.
Klop de boter met de suiker romig. Voeg nu ei voor ei door het beslag.
Zeef het zelfrijzende bakmeel, het bakpoeder en de maizena en spatel dit samen met de sinaasappelsap en de geraspte sinaasappel door het beslag. Roer tenslotte de kokos hier doorheen.
Vul de springvorm en bak de kokoskoek taart in ongeveer 30 minuten gaar.
Zet de oven uit en zet de deur op een kier. Laat de taart een klein half uurtje afkoelen in de oven Hierdoor zakt hij wat minder snel in.
Als de koek koud is, is het tijd voor versiering. Maak de glazuur van het sinaasappelsap met poedersuiker tot het de juiste dikte heeft. Voeg eventueel wat kleurstof toe. Breng de glazuur aan op de taart. Strooi meteen de sprinkles op het glazuur, dan blijft het goed plakken.
Klop de slagroom stijf en vul de spuitzak. Spuit toeven naar eigen inzicht op de taart en versier de taart met sprinkles en nog wat sinaasappelschil als je dit nog over hebt.
Kokoskoek taart bewaren
Zonder slagroom is de taart buiten de koelkast goed te bewaren. Een klein weekje gaat zeker lukken, maar vers is lekkerder. Met topping erop moet je de taart in de koelkast bewaren. Na 2 dagen gaat de slagroom vaak toch inzakken, maar voor die tijd is hij vast op!
Tip: bak de taart eerder en bewaar hem in de diepvries. Handig als je in tijdnood dreigt te komen!
Comments