top of page

Chewy Pecan en witte chocoladekoekjes

Chewy Pecan en witte chocoladekoekjes
American cookies op zijn best: zoet, vol chocolade, pecannootjes en als je er in bijt: lekker chewy. Hoe moet ik chewy vertalen in het Nederlands? Taai zegt google, nou dat zijn deze heerlijke Chewy Pecan- en witte chocoladekoekjesecht in ieder geval niet! Smeuïg vind ik ook niet het goede woord. Chewy is een beetje zacht maar plakkerig. En heel erg lekker dus. Deze chewy pecans en witte chocoladekoekjes zijn bij ons thuis absoluut favoriet!

Een beetje saai om te zien

Eigenlijk vind ik de koekjes er best saai uit zien als ik zo naar de foto kijk. Een beetje gewoontjes, maar schijn bedriegt! Ik heb ze al een paar keer gemaakt, onder andere om te trakteren. De koekjes werden netjes geteld, zo had iedereen net zoveel, want oh, oh, oh, zo lekker waren de chewy Pecan en witte chocoladekoekjes.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Rol balletjes van het koekjes deeg en koel ze voor het afbakken

Chewy Pecan en witte chocoladekoekjes

Benodigdheden voor 20-25 stuks

  1. 170 gram boter

  2. 120 gram kristalsuiker

  3. 140 gram witte basterdsuiker  (deel lichtbruine basterdsuiker is ook erg lekker)

  4. 180 gram pecannoten, officieel gebruikt Roy macadamia noten

  5. 300 gram bloem

  6. 3 gram baking soda of baksoda (1/2 theelepel), meer over baking soda vind je hier

  7. 2 gram zout

  8. 4 gram vanillesuiker

  9. 1 groot ei

  10. 1 eidooier

  11. 250 gram witte chocolade


Chewy Pecan en witte chocoladekoekjes

Chewy Pecan en witte chocoladekoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).

  2. Smelt de boter. Meng hier de basterd- en kristalsuiker bij. Voeg hier het ei en de eidooier bij.

  3. Zeef de droge ingrediënten in een kom en meng ze door het boter-suikermengsel.

  4. Meng hier de stukjes chocolade en de nootjes door.

  5. Laat het zeker 20 minuten afgedekt rusten in de koelkast, anders zakken de koekjes in bij het bakken. Laat ze eerst goed koelen.

  6. Maak na het rusten balletjes zo groot als je de koek wilt hebben. Duw ze een heel klein beetje plat hoewel ik dit niet nodig vind, dit gebeurt tijdens het bakken vanzelf. Daarbij, de koekjes moeten niet TE plat zijn, dan verdwijnt dat chewy-gevoel.

  7. Let goed op, geef de balletjes genoeg ruimte!

  8. Bak de koekjes plaat voor plaat in ongeveer 11 minuten gaar.


Chewy Pecan en witte chocoladekoekjes
Probeer daar je huisgenoten maar eens uit de buurt te houden. Bij mijn pubers thuis verscheen dit recept met stip in de top 3 favoriete recepten.

Het recept is afkomstig uit één van mijn favoriete boeken: United States of Cakes van Roy Fares!


Chewy cookies met witte chocolade en pecan nootjes
Een oude foto. Het artikel is vervangen met nieuwe foto's.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page