top of page

Chuncky koeken met mini kruidnoten en hazelnoot

Chuncky havermoutkoekjes met mini kruidnoten
Liggen de kruidnoten begin september in de winkel, de mini kruidnootjes zijn het hele jaar verkrijgbaar en zijn te vinden. Je hebt ze vast al eens gezien tussen het broodbeleg: schuddebuikjes. Raar, ik vind schuddebuikjes op mijn brood eigenlijk niet zo bijzonder maar om ermee aan de bak te gaan met Sinterklaas vind ik ze juist weer heel geschikt. Grote kruidnootjes moet je altijd in stukken hakken om ze te gebruiken in recepten.

Bij schuddebuikjes is dat helemaal niet nodig en ze zijn zo cute! Omdat ik van lekkere dikke koekjes hou, die aan de binnenkant een klein beetje chewy zijn, bakte ik deze chuncky koeken met mini kruidnoten en hazelnoot. Dit is echt een toprecept uit het bakboek van de bakpiet.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Gewone kruidnootjes voldoen ook, maar door de schuddebuikjes zien de koekjes er extra leuk uit.


Koekjes deeg met schuddebuikjes
Koekjes deeg met schuddebuikjes

Chuncky koeken met mini kruidnoten en hazelnoot

Benodigdheden voor ongeveer 22 stuks:

  1. 250 gram bloem

  2. 7 gram bakpoeder

  3. 150 gram boter op kamertemperatuur

  4. 125 gram lichtbruine basterdsuiker

  5. 40 gram schuddebuikjes of gehakte kruidnootjes en nog extra om bovenop in het deeg te duwen

  6. 50 gram stukjes hazelnoot (ik gebruikte gehakte hazelnoten van de lidl; bij de bakartikelen)

  7. 4 gram speculaaskruiden

  8. Snuf zout



Chuncky havermoutkoekjes met mini kruidnoten

Koekjes met mini kruidnoten en hazelnoot maken

  1. Kneed alle ingredienten door elkaar behalve de kruidnootjes en de stukjes hazelnoot. Deze voeg je pas op het laatst toe als alles goed gemengd is.

  2. Laat het deeg afgedekt met wat plasic of een deksel een half uur rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 160 graden bij een elektrische oven of op 180 graden bij een oven met onder- en bovenwarmte. Haal het deeg uit de koelkast en vorm 20-22 bolletjes deeg.

  4. Duw ze iets naar beneden, maar niet teveel. Omdat je de schuddebuikjes niet zo goed ziet duwde ik de koekjes in de schuddebuikjes en bracht er hier en daar ook handmatig aan op de bovenkant. Het oog wil ook wat.

  5. Bak de koekjes op een lage temperatuur zodat de schuddebuikjes niet te verbranden. Bak de koekjes in ongeveer 18-20 minuten gaar.



Chuncky havermoutkoekjes met mini kruidnoten

De koekjes blijven wel een paar weken goed in een goed afgesloten trommel, maar of het lukt er zo lang van af te blijven…



Gerelateerde posts

Comments


bottom of page