top of page

Churros pancakes


Churros pancakes

Wat zijn ze lekker: pannenkoeken, liefst een hele stapel want een paar ziet er zo zielig uit. Gewone basic Hollandse pannenkoeken vind ik misschien wel het lekkerst. Maar af en toe heb ik zin Amerikaanse pancakes. Van die lekkere kleine, fluffy pancakes; ze zien er zo cute uit. Hoewel Amerikaanse pancakes gebakken worden met bakingsoda, worden deze pancakes met bakpoeder gemaakt. Handig want dat hebben we bijna allemaal in ons keukenkastje staan. In no time heb je met deze churros pancakes de smaak van een Spaans ontbijt thuis op tafel.

Restje melk over? Bak er pancakes of pannenkoeken mee

Denk eens aan churros. Van die lekkere lange staven gedoopt in een mengsel van suiker en kaneel. Moet je voor churros de frituur uit de kast halen en een spuitzak. Voor dit recept is een koekenpan voldoende en dat is wel zo makkelijk.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Churros pancakes

Churros pancakes

Benodigdheden voor 9-10 stuks:

  1. 200 gram bloem

  2. 2 eieren

  3. 8 gram bakpoeder

  4. 15 gram licht bruine basterdsuiker

  5. 125 gram zure room (in nood zou ik dikke yoghurt gebruiken als ik het niet in huis zou hebben)

  6. 180 ml melk

  7. 1 zakje vanille suiker

  8. snufje zout

Om je pancakes in te dopen:

  1. 100 gram suiker

  2. 1-2 theelepels kaneel naar eigen inzicht


Churros pancakes

  1. Roer de suiker en het kaneel door elkaar en verdeel het over een ontbijtbordje.

  2. Klop de eieren los en roer de zure room en de melk hier doorheen, gevolgd door de bloem in delen.

  3. Voeg het bakpoeder, de bruine suiker, vanillesuiker en eventueel een mespuntje zout toe. Klop het goed door en zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten.

  4. Verwarm je koekenpan, doe een klontje boter of olie in de pan. Afhankelijk van hoe groot je pan is, schep hoopjes churros pancakes deeg in de pan met ongeveer 10 cm doorsnede. Als je pannenkoekje gaar is kun je het omdraaien.

  5. Zodra de andere kant ook gaar is doop je de pancake in de suiker met kaneel, leg het op een klein bordje.

  6. De suiker blijft niet zo goed hangen als ik zou willen, daarom strooide ik ook nog een klein beetje over de bovenkant van iedere pannenkoekje.

  7. Tijd voor de volgend pancake, en de volgende en… voor je het weet ben je klaar.



Niet persé nodig maar wel lekker on top:

Chantillycreme (enchanted creme) of slagroom



Gerelateerde posts

Comments


bottom of page