Citroen fudge
Benodigdheden:
250 gram suiker
250 gram gecondenseerde melk
250 gram witte chocolade
1-2 eetlepels citroensap (naar eigen smaak)
schil van 1 mooie grote citroen
Eventueel nougatine
Kleurstof, een mooie gele kleur van b.v. americolor is mooier, kurkuma is een natuurlijke manier van kleuren. De fudge wordt dan donker geel
Zet alle ingrediënten klaar. Straks heb je er geen tijd meer voor.
De suiker en de gecondenseerde melk gaan in een pan.Verwarm dit maar zet het vuur niet te hoog. Roer voor zeker 10 minuten. Gebruik een houten spatel. Ik vond het prettig om een spatel met een platte onderkant te hebben zodat als ik roerde ik steeds een groot deel van de pan en zijkant roerde.
Roer je niet snel genoeg dan brandt het aan. Het lukte me echt niet om een foto te maken, helaas heb je daar geen tijd voor. De gecondenseerde melk en suiker karameliseert en daar doe je het voor, de lekkere karamelsmaak. Dus roeren maar!
Na ongeveer 10 minuten is de fudge lichtbruin. Nu kunnen de rest van de ingrediënten, behalve de fijne nougatine, er door.
Roer goed tot alles is opgelost.
De inhoud kan in een platte schaal met bakpapier. Deze stond al klaar.
Hierboven zie je een deel van de fudge niet gekleurd en een ander deel gekleurd met koenjit.
Hierover heen gaat eventueel de nougtine, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik had nog zelfgemaakte nougatine in huis en zocht er een zoet slachtoffer voor. De fudge leek me een geschikte kandidaat. De citroensmaak past heerlijk bij de gekarameliseerde hazelnoten smaak.
Ik heb de fudge uitgestanst met een uitsteker. Ronde vormpjes geven wel een hoop afval. (lekker snoepen) Dit is bij rechte, vierkante stukjes niet. De fudge is heerlijk zoet met toch een zuurtje.
Comments