Eigenlijk is het misschien niet zo netjes, maar het is vaak heel inspirerend om als je buiten de deur eet, te kijken wat er bij andere gasten op hun bordje ligt. De tekst op een menukaart zegt vaak niet zoveel. Wat mijn ogen zien, spreekt mij eigenlijk veel meer aan. Toen ik met een vriendin een tijdje geleden aan het lunchen was, zagen we iets heel lekkers bij het tafeltje naast ons. En waarom niet: we vroegen aan de serveerster wat het was en besloten dit te bestellen. De serveerster noemde het: een Croque.
Gluren bij de buren in een restaurant? Zeker, ze aten croque Monsieur met pittige bechamelsaus en lekker veel kaas.
Deze luxe tosti ken ik van vakantie in Frankrijk als de croque monsieur.
Oh lekker! Laten we eerlijk zijn: dat moet na te maken zijn, toch?
Inmiddels heb ik het al vaker gemaakt. De broodjes verdwijnen naar binnen. Lekker bij een goedgevulde soep als maaltijd.
Croque Monsieur met pittige bechamelsaus en lekker veel kaas
Benodigdheden:
Rustiek brood naar eigen keuze, lekker dik gesneden
Een paar plakjes ham of een paar eetlepels hamblokjes
Peterselie of andere groene kruiden
Chilipeper
300-350 gram geraspte kaas voor 6 croques
Bechamelsaus volgens dit recept.
Zo maak je zelf deze croque Monsieur met pittige bechamelsaus en lekker veel kaas
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven). Maak de bechamel volgens recept. Het recept is genoeg voor ongeveer 6 croques.
Snij de ham in stukjes en hak de peterselie. Roer de ham en de peterselie door de bechamelsaus. Breng het het op smaak met wat extra peper of chilipeper.
Zorg voor mooi en smaakvol brood. Snij een mooie dikke plak. Ik vind het lekker om het brood kort te roosteren, of in te smeren met wat olijfolie aan beide kanten voor dat het brood in de oven gaat. Andere thuistesters hebben liever dat het brood zo de oven in gaat. Bekijk wat jij zelf lekker vindt.
Verdeel de bechamelsaus over de boterhammen. Strooi lekker veel kaas over de bechamel tot alle randjes van de boterham.
Laat je brood zo’n 15-18 minuten roosteren in de oven.
Een lekker knapperig broodje met hier bovenop een zachte, romig smakelijke vulling op basis van bechamel en lekker veel kaas.
En nu ben ik zo benieuwd, met wie ga jij je croque eten?
Comments