Cupcakes gebakken in Engels porselein, Bone China. Dat was het plan. Maar Engels porselein, dat heb ik niet in huis. Het was eind april en dus de oplossing was nabij. Koninginnedag 2011, op naar de uitmarkt in Gouda. Ik ging op zoek naar kitsch, mooi door lelijkheid Bone China servies. De missie slaagde.
Cupcakes gebakken in Bone China servies
Omdat ik binnenkort een kamer vol met dames ging ontvangen moest er toch nog wat aanvulling komen om voor ieder iets lekkers te hebben. De recyclewinkel in Alphen aan de Rijn had ook nog wat veelbelovende exemplaren Bone China. Eigenlijk is dat gewoon porselein. Porselein wordt bij fabricage gebakken op 1.200-1.400 graden en dus kan het gewoon je eigen oven in.
Vroeger hadden we een Engels servies thuis, vreselijk vonden mijn zussen en ik het servies. Grappig hoe de tijden veranderen. Vintage is hot.
De kopjes werden gevuld met cupcakemix van funcakes, echt een aanrader, heerlijk! Voor ieder wat wils. Zo heeft het ene kopje 1 ijsbolletje cakemix en de andere maar liefs 3 bollen.
De kopjescakes werden gebakken in de oven op 180 graden. Omdat de kopjes zo in grootte verschilden moest ik toch verschillende baktijden aanhouden. Deze lagen tussen de 18 en 25 minuten.
Normaal doe ik een glazen plaat over de cupcakes om de cakejes met zijn twaalven in een bakplaat tegelijk plat te maken aan de bovenkant. De cakejes hebben dan allemaal dezelfde platte hoogte. Maar met zoveel verschillende hoogten lukt dat niet is moest het per cakeje gebeuren.
Tijd voor de toef die werd gekleurd met Wilton kleur roze.
Het smaakje is van LorAnne oils, frambozen.
Tijd om te toef te spuiten en te versieren. Rode rolroosjes
Hoe maak je rolroosjes? Heel eenvoudig en vind je hier.
Hoe kleiner de roosjes, hoe minder je de bloemblaadjes kunt bijstellen, Bij iets grotere roosje kan je proberen de blaadjes er wat natuurlijker uit te laten zien door voorzichtig de blaadjes naar buiten te drukken. Maar voor op de cupcakes wilde ik graag kleine roosjes.
Productie van rozen
Roosjes, sprinkels over de toeven en nog wat andere bloemetjes die ik goud met geel had gedust gingen op de toef.
Wat een sjieke bedoening
Voor een bijzonder resultaat, cupcakes gebakken in Bone China servies. Ik vond het prettig dat je niet de hele toef moest eten en daarna de cake. Dat heb je bij een gewone cupcake. Met een vorkje kan je een hapje van beide tegelijkertijd nemen. Een aanrader.
Een gezellig begin van de avond 🙂
Comments