top of page

Dubai oliebollen maken

Dubai oliebollen maken
Oliebollen bakken met een vleugje luxe? Mijn zoon kwam met een briljant idee toen hij de reclame folder van Albert Heijn zag. Daar stond het: kant-en-klare pistachemousse met een prachtig spuitmondje. “Daarmee moet je Dubai oliebollen maken,” zei hij enthousiast. “Je lezers gaan dat geweldig vinden!” Hoewel ik even twijfelde (want zelf maken heeft toch iets bijzonders?), bleef hij erbij: "Juist omdat het kant-en-klaar is, wordt het gewaardeerd." En eerlijk? Soms mag het leven gewoon makkelijk én lekker zijn.

Dus dook ik de keuken in om het idee tot leven te brengen. Benieuwd hoe je deze exotische twist aan je oudejaarsavondtafel kunt toevoegen? Lees snel verder en ga met minimale moeite zelf Dubai oliebollen maken.


Pistachemousse maken of kant en klaar kopen

Pistachemousse is een heerlijke mousse met de smaken van witte chocolade en geroosterde pistachenootjes. Je kunt het recept het hele jaar door op dit blog vinden het het heerlijke recept maken, maar rond de feestdagen kan het soms behoorlijk druk zijn en dan is een kant en klare mousse heel prettig om in huis te hebben. De mousse is momenteel verkrijgbaar bij AH in een flinke knijpfles met een sterren-spuitmondje op de fles.


De mousse is momenteel (december 2024) verkrijgbaar bij Albert Heijn. Overigens heeft AH ook mousses met mango-passievrucht en speculoos in het assortiment. Die lijken mij ook erg lekker in de oliebol voor een tropische of een Belgische variant.


Wil je dit overzicht graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Knapperig gebakken kadayif

Door de pistachemousse zit gebakken kadayif, zeer dunne sliertjes van tarwe die je kunt kopen in een Turkse supermarkt. De knapperig gebakken kadayif proef je door een verse mousse. Na een tijdje wordt de gebakken kadayif zachter en proef je het minder goed. Je zou er ook voor kunnen kiezen dit alleen bovenop de oliebol te strooien als versiering.


Deze Dubai oliebollen kosten geen 5 euro

Loop je al een tijdje langs de oliebollenkraam en wil je de bol graag proberen maar je vindt het nogal prijzig? Als je deze Dubai oliebollen zelf maakt kost het maar een schijntje als je het vergelijkt met de prijzen bij de oliebollenkraam. Hoewel er natuurlijk een groot prijsverschil is tussen de vele kramen, wil ik hiermee zeggen dat je zelf een behoorlijk lekkere bol kunt maken.

Ik kreeg het compliment dat mijn Dubai oliebollen lekkerder waren dan bij de kraam.

Kies de kant en klare versie van Albert Heijn of maak zelf pistache creme

Dubai oliebollen maken

Benodigdheden:

  1. Lekkere oliebollen, groot of klein naar eigen smaak

  2. Pistachemousse kant en klaar of maak het zelf met dit recept

  3. Pistachenootjes 10 minuten geroosterd p 150 graden

  4. 100 gram kadayif (te koop bij Turkse supermarkt)

  5. 30 gram boter

  6. 100 gram pure of melkchocolade

  7. Eventueel een spuitzak met een spuitmondje met een ruime opening zodat het niet verstopt raakt


Heb je mousse over? Je kunt het ook goed gebruiken over desserts, in taarten en cakes of in macarons
Pistache creme met kanufa vulling/kadayif

Dubai oliebollen maken

  1. Bak de lekkerste oliebollen zelf, of koop heerlijke exemplaren.

  2. Maak de pistachemousse of gebruik een kant en klaar variant.

  3. Haal de kadayif iets uit elkaar en bak het in 8-10 minuten in de boter licht krokant. Roer de afgekoelde gebakken kadayif door de pistachemousse. Doe dit in kleine delen zodat je zelf kunt bepalen hoeveel knapperige kadayif je door de mousse wilt.

  4. Vul de spuitzak met de mousse en smelt ondertussen de chocolade in stukjes in de magnetron of au bain-marie in een pan.

  5. Maak met een theelepeltje streperige bewegingen over de oliebol of doop de oliebol in de gesmolten chocolade.

  6. Snij de afgekoelde oliebol doormidden en vul de oliebol met de pistachemousse.

  7. Strooi wat kleine stukjes pistachenootjes en gebakken kadayif over de bovenkant.

  8. Dubai oliebollen maken is heel gemakkelijk, het is nu tijd om ze te gaan proeven!


Dubai oliebollen maken

Dubai oliebollen bewaren

De Dubai oliebol kun je het beste vers eten, dan is de oliebol het allerlekkerste. Wil je hem toch later eten? Maak de oliebollen en de vulling en vul de oliebol pas vlak voor dat je de oliebol gaat eten.


Gewone oliebollen maken?

Geen zin in een gevulde oliebol maar ga jij voor de traditionale klassieke? Met dit recept voor oliebollen bak jij een flinke schaal voor thuis. Dat wordt smullen!





Het is artikel is niet gesponsord; de kant en klaar mousses lijken mij ideaal om te gebruiken in de drukke tijd rondom Kerstmis en Oud & Nieuw.

Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page