Je kunt met Koninginnedag je eigen baksels op straat verkopen, maar je kunt ze natuurlijk ook lekker thuis met familie en vrienden opeten.
Voor thuis heb ik dit jaar gestencilde cupcakes gebakken. Stencilen is een van mijn favoriete bezigheden met bakken. Op taarten, met dust of royal icing. Je zult het vaker voorbij zien komen.
Bak eerst je cupcakes
Zelf bakte ik de cakes met 2 flinke theelepels lemoncurd voor een heerlijke citroensmaak.
Terwijl de cakejes afkoelen kleurde ik het marsepein (Zeelandia 1:3) en maakte met ronde uitstekers cirkels uit marsepein voor op de cupcakes.
Elegante cupcakes met Koninginnedag
Wrijf wat crisco over je rondje marsepein. Hierdoor kleeft de stencil goed op je marsepein en daardoor is de kans kleiner dat de gouden dust (eetbare verfpoeder) onder het stencil terecht komt.
Dat kan je zien op de foto hieronder. Helaas, wij hebben een keukentafel die niet helemaal recht is (heel mooi een tafel gemaakt van oud hout, volgens ontwerp niet geschuurd, maar minder handig met dit soort klussen), de stencil zat niet helemaal goed en dat zie rechts bij de kroon.
Verwijder voorzichtig het stencil. Best wel een werkje, na elk gebruik moet je de stencil weer schoonmaken voor een optimaal resultaat.
Comments