Zelf je suikervrije hazelnoten chocolade pasta maken, hoe leuk is dat! Lekker voor jezelf, maar ook super leuk om cadeau te geven. Bijvoorbeeld aan je moeder, want vandaag is het moederdag.Heb je de ingrediënten in huis, dan heb je over een klein half uurtje een lekker cadeau om weg te geven.
Suikervrije hazelnoten chocoladepasta
Benodigdheden:
200 gram bloemenhoning
50 gram gepelde (ongebakken) hazelnoten
30 gram (eventueel rauwe) cacao (persoonlijk vind ik meer cacao lekkerder!)50 gram roomboter
Maak je hazelnotenpasta nog gezonder
Je kunt de pasta nog gezonder maken door ongebakken hazelnoten te gebruiken en deze te roosteren in een oven, de cacao te vervangen door rauwe cacao en de honing en boter biologisch aan te schaffen. Het is zeker niet nodig, maar het kan een keuze zijn.
Suikervrije hazelnoten chocoladepasta rececpt
Rooster de hazelnoten 15 minuten in een oven van 175 graden (heteluchtoven), maal ze na afloop zeer fijn.
Snij de boter in stukjes en smelt ze samen met de honing au bain Marie in 2 pannen.
Roer de gemalen hazelnoten en de cacao hier goed doorheen.
Laat de pasta afkoelen in de koelkast in een goed afgesloten pot.
De pasta is een week houdbaar in de koelkast. Omdat het niet lang houdbaar is heb ik maar 2 kleine potjes gemaakt met de helft van het recept.
Extra smaak toevoegen
Wil je de pasta nog spannender maken? Voeg een snufje kaneel toe of nog lekkerder: een snufje chilipoeder!
Bewaren
Comments