Hoe maak je banketbakkersroom? Wat is banketbakkersroom, ook wel gele room genoemd en hoe maak je banketbakkersroom? Je hebt het vast vaker gegeten in een Hollandse tompouce of in een puddingbroodjes. Een fijne basic om in de buurt te hebben!
Soms heb je voor een recept alleen maar de eiwitten nodig en dan hou je de eidooiers over. Een goed moment om je eens aan het recept te wagen en je huisgenoten te verrassen.
Hoe eenvoudig dit is ga ik je in een paar stappen laten zien.
Hoe heet de gele vulling in een tompouce of tussen een puddingbroodje?
Banketbakkersroom
Er zijn vele combinaties waarin banketbakkersroom in verwerkt wordt. Samen met slagroom, botercrème, mascarpone of de pure vorm, al naar gelang het recept. Ik gebruikte het o.a. in de mokka schuimtaart.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Banketbakkersroom wordt ook wel gele room genoegd en lijkt een beetje op custardpudding. De room is iets gelig door de eidooier. De ene dooier is een stuk geler dan de andere en dit merk je in je eigen product. In de supermarkt of bij veel bakkerijen is de banketbakkersroom vaak iets geler omdat de klant dit verwacht bij het product; het wordt daarom geel gemaakt met kleurstof.
Lactosevrije banketbakkersroom
Hoe maak je banketbakkersroom lactosevrij met melksoorten als: Rijstemelk, amandelmelk, soyamelk, hazelnootmelk of kokosmelk. Kies een melk met een neutrale smaak.
Hoe maak je zelf banketbakkersroom
Benodigdheden:
500 ml melk
2 zakjes vanillesuiker of een vanillestokje
3 eidooiers
150 gram suiker (hou je niet zo van erg zoet? Gebruik dan iets minder suiker)
40 gram maizena
Zo maak je zelf gele room of banketbakkersroom
Breng de melk aan de kook.
Roer in een aparte kom de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker stevig los.
Voeg hierbij de maizena door en roer dit geheel nog goed door.
Om de eidooiers niet te laten schrikken (dan gaan ze schiften) voeg je beetje bij beetje de gekookte melk bij. Blijf goed roeren.
Voeg steeds kleine beetjes van de melk toe tot het een romige pap is. Blijf goed roeren. Kook banketbakkersroom nog een paar minuten door, het zal dan wat dikker worden.
Laat het geheel afkoelen. De banketbakkersroom zal lekker stevig worden. Heb je een beetje haast, zoals ik had, spreid je banketbakkersroom uit over een vel bakpapier, dan koelt het extra snel af.
Oei, wil je geen vel op je room? Doe er dan plastic houdbaarheid folie over.
Bewaar de banketbakkersroom in de koelkast.
Mix je banketbakkersroom voor gebruik nog even goed door.
Geen maizena in huis? Gebruik dan bloem.
Tip: Banketbakkers-room is ook erg lekker als vulling in taart met slagroom of met botercrème met een verhouding van 1:1.
En waar ga je het voor gebruiken?
Be
Comments