Rozen, waarschijnlijk behoren ze tot een van de meest geliefde bloemen. Je kunt ze zelf maken, van papier, stof of van fondant. Je kunt ze zelfs als mini gebakje presenteren op een stokje; oftewel: de rozen cakepop. Hoe maak je een rozencakepop?
Cakepop
Normaal is de cakepop een ideale “lichte” traktatie, een klein cakeballetje met wat chocolade maar in dit geval gaat die vlieger niet op. De cakepop wordt wat zwaar van de fondant. Maar, dan heb je ook wel een hele bijzondere cakepop.
Ik heb ze eerder gemaakt, rozencakepops. De rozen werden best mooi maar ze de rozen vielen van hun stokje. De pops waren te zwaar en het stokje had ik niet op de juiste manier bevestigd. Daarnaast heb ik de pop zelf iets sterker gemaakt door er chocolade doorheen te mengen. Als de gesmolten chocolade hard wordt, heb je een stevigere cakepop.
In dit blog lees je hoe je cakepops maakt. Voor rozen cakepops is het handiger om cakepops te maken van stukjes cake of biscuit dat je nog over hebt. Het is lekker stevig. Maak de balletjes niet te groot, samen met het fondant wordt de pop anders te zwaar.
En gesmolten toblerone.
Doop de stokjes in de gesmolten chocolade en doe ze hierna in de cakepop. Je kunt het stokje ook na het maken van de roos in de cakepop doen maar met stokje hoef je het balletje niet vast te houden en neigt het balletje minder naar zacht worden.
De cakepops gaan in de diepvries om stevig te worden. Je kunt het beste wachten tot ze bevroren zijn.
Maak kleine rondjes met ronde uitstekers of ga zoek naar creatieve oplossingen in de keuken. De cirkels mogen niet te groot zijn.
Maak 4 kleine en 4 iets grotere cirkels, snij ze door de midden.
Roosjes
Ik ga even door op een andere kleur roos. De rode roos is gemaakt met fondant van Satin ice. Prettig, makkelijk kneedbaar, werkt soepel, maar de rozenblaadjes waren TE soepel. Ik kleurde wat gumpaste fondant ook van Satin ice. Het is even iets moeilijker kneden maar blijft veel beter in vorm.
Maak een kleine konevorm en doe hem op de cakepop.
Je kunt rozenblaadje frillen (rollen) met een cocktailstokje, maar ik vind het prettig om ze met de vingers te vormen in een Wilton practice board. Een hard blauw board met een plastic vel ervoor. Je stopt het blaadje (halveer cirkel0 tussen het board en het vel. Natuurlijk kun je ook een plastic showmapje gebruiken maar deze werkt wel iets prettiger.
Maak van de eerst 4 kleine cirkels, blaadjes. Leg de halve cirkels op het board en vorm met je vingers de blaadjes. Dun aan de bovenkant (de ronding van je halve rondje) en iets dikker onderaan. Het hoeft niet perfect te zijn, in tegendeel, bloemblaadjes zijn altijd een beetje nonchalant. Bevestig ze op de cakepop.
Na de kleine blaadjes vorm je nu blaadjes van de 8 halve grotere cirkels.
En zo zitten de blaadjes op hun stokje.
Het verschil tussen gewone fondant en gumpast. De rode roos zakte in, was slap, de blaadjes lieten zich niet makkelijk plakken zonder te vervormen of scheuren. De roze roos is stevig.
Gumpaste is te eten maar gewone fondant is iets lekkerder van smaak.
Comments