Gezonde koekjes, bestaan ze eigenlijk? De ingrediënten van dit koekje zijn in ieder geval veelbelovend. Glutenvrij, geen geraffineerde suikers, vezels en met het het voedzame quinoa.
Quinoa, ik ken het nog niet zo lang. Wat is het eigenlijk?
Het zijn zaden van een Zuid Amerikaanse plant. In de taal van de Inca’s betekende het “moedergraan” of “supergraan”. Ik zal niet de hele rij goede eigenschappen noemen waarom het tot de superfood behoort. Ik vind het gewoon lekker bijten in en op brood en ook dit koekje dat je binnen enkele dagen moet eten is het prettig om te eten.
Waar smaken de koekjes eigenlijk naar? Het lijkt een beetje op kokoskoekjes, maar dan anders. Iets minder strakke textuur. De voorgekookte quinoa maken de koekjes denk ik een beetje vochtig en kwetsbaar. Heb je geen glutenallergie, ik zou toch wat bloem toevoegen, een beetje maar om het geheel iets steviger te maken. Of de honing vervangen door suiker, dat karameliseert iets steviger vermoed ik.
Recept zachte honing-kokoskoekjes, glutenvrij Benodigheden:
3 grote eiwitten
9- gram honing
110 gram gedroogde en geraspte kokos
170 gram gekookte quinoa
snufje zout
Zo bak je de glutenvrije koekjes met quinoa
Doe de eiwitten met de honing in een ijzeren pan of nog beter een bolvormige metalen schaal. Plaats deze over een pan met kokend water.
Mix de eiwitten samen met de honing tot het zijdezacht, romig en warm is. Je kunt het met je vinger testen. Als het bijna te warm is om aan te raken is de mix klaar.
Haal de schaal uit de pan met komend water en mix de geraspte kokos, voorgekookte quinoa en zout door de eiwitten.
Laat het geheel minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 165 graden bij een heteluchtoven.
Bak ze in de oven in 15 minuten goudbruin.
Bron: Simply sugar and glutenfree
Comments