top of page

Kersen cheesecake bladerdeeg flappen

Kersen cheesecake bladerdeeg flappen
Zin in een snelle, zoete traktatie die indruk maakt zonder uren in de keuken te staan? Deze kersen cheesecake bladerdeeg flappen zijn dé oplossing! Met slechts een paar ingrediënten, waaronder het altijd handige diepvriesbladerdeeg, zet je in een mum van tijd een heerlijk dessert of tussendoortje op tafel. De romige cheesecakevulling gecombineerd met de friszoete smaak van kersen maakt dit recept onweerstaanbaar. Perfect voor onverwacht bezoek, een gezellige middag of gewoon als je jezelf wilt verwennen. Lees snel verder om te ontdekken hoe je dit simpele en smaakvolle recept makkelijk kunt maken!

Maak zelf een knapperig korstje zoals bij een appelkanjer

Ken je de appelkanjer? Deze bevat een lekker knapperig korstje van eiwit, suiker en geschaafde amandelen. Dit heerlijke laagje is ook toegepast in het recept van deze kersenflappen.


Waarom je het deeg zo koud mogelijk moet verwerken

Laat het bladerdeeg niet volledig ontdooien. Als het deeg te warm wordt smelt de boter, wordt het deeg dan minder strak en kan de kersenflap minder luchtig bakken.


Tijdwinst door voor te bereiden

De kersenflappen, maar dit geldt ook voor appelflappen of appelkanjers, kun je eerder maken en invriezen. Bak ze rechtstreeks vanuit de diepvries af in je oven.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Vul het bladerdeeg met roomkaas en taartvulling

Kersen cheesecake bladerdeeg flappen

Benodigdheden per stuk:

  1. 1 vel (roomboter) bladerdeeg uit de diepvries

  2. 1 eetlepel goede wat stevige roomkaas of opgeklopte monchou

  3. 1 eetlepel kersentaartvulling uit blik

  4. Geschaafde amandelen

  5. 1 eiwit

  6. Suiker

  7. Poedersuiker

Smeer de flappen in met een knappertje van eiwit, suiker en geschaafde amandelen

Kersen cheesecake bladerdeeg flappen

  1. Klop de roomkaas los en voeg een klein beetje suiker toe naar smaak.

  2. Zet de oven aan volgens de aanwijzigingen van de verpakking; meestal is dit rond de 200 graden bij een heteluchtoven of 220 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  3. Haal de bladerdeeg uit de koelkast en leg vellen neer op een vel bakpapier of siliconen vel die je later in de oven afbakt. Als het bladerdeeg zachter wordt kun je het minder goed verplaatsen.

  4. Vul het bladerdeeg als het bijna ontdooid is met een schepje roomkaas en kersenvulling. Duw de zijkanten met een vork stevig op elkaar.

  5. Klop een eiwit luchtig en voeg hier 50 gram suiker en 50 gram geschaafde amandelen bij.

  6. Schep een lepeltje eiwitmengsel op de kersenflap en verdeel het met een kwastje over de bovenkant.

  7. Bak de kersen cheesecake bladerdeeg flappen in ongeveer 18-20 minuten goudbruin.

  8. Strooi vlak voor het serveren poedersuiker over de kersenflap voor een extra mooi effect.


Ook erg lekker: een toefje slagroom of bolletje vanille-ijs bij je kersenflap

Kersen cheesecake bladerdeeg flappen
Kersenflappen: Heb je geen roomkaas in huis? Een bladerdeegflap met alleen kersenvulling is ook heerlijk!

Gerelateerde posts

コメント


bottom of page