Een paar jaar geleden moest ik een paar uur wachten in een cafe en na een paar koppen koffie besloot ik voor gemberthee te kiezen met sinaasappel en honing. Wow, wat een verrassing. Wat is dat lekker! En vanaf die dag drink ik heel vaak zelfgemaakte gemberthee.
Gemberthee schijnt heel gezond te zijn. Of dat zo is, geen idee, maar oneindig veel koffie drinken is zo wie zo geen goed idee. Daarbij, moet je eens kijken wat een prachtige drank! De fijngesneden verse gember, het groen van de rozemarijn en het rode sap dat ontsnapt uit de cranberry’s. Heel bijzonder met Kerstmis, maar ook op andere dagen doe je mij hier een groot plezier mee!
Gemberthee is hartverwarmend. Kerstdrank met cranberry’s, gember en rozemarijn smaakt een beetje heet in de keel, afhankelijk van het type gember die je koopt. De smaak van de gember krijgt iets meer balans door de cranberry’s. Ze zijn bevroren maar na een paar minuten knijp ik uit een paar bessen het sap. Dat ziet er mooi uit en hierdoor komt de frisse smaak vrij.
Kerstdrank met cranberry’s, gember en rozemarijn
Benodigdheden:
Ongeveer 2 cm verse mooie gember, liefst uit een toko. Deze vind ik iets mee smaak hebben
Takje rozemarijn
5-7 cranberry’s uit de diepvries, verse kan natuurlijk ook
Eventueel een lepeltje honing
Een mooi groot stevig glas dat hitte-bestendig is
lange lepel
Kerstdrank met cranberry’s, gember en rozemarijn maken
Snij de gember in strookjes. Hoe smaller, hoe meer smaak het zal afgeven en dan heb je ook iets minder gember nodig. Smalle strookjes vind ik er ook iets mooier uitzien.
Voeg de rozemarijn en cranberry’s toe.
Giet het gekookte water in het glas. Voeg naar smaak wat honing toe.
Je kunt met een lepel voorzichtig de cranberry’s wat fijn drukken, maar mijn ervaring is dat het handmatig een stuk sneller en makkelijker gaat.
Ineens word de drank rozig van kleur en ruik je de frisse smaak van de bes.
Gemberthee, een heerlijke drank! En niet alleen met de Kerst.
Comments