Af en toe vind ik het heerlijk om kokosbollen te maken. Vroeger maakt ik kokoskoeken, maar sinds ik de ijslepel heb ontdekt, vind ik het een hele makkelijke methode om de koeken te maken. Kokosbollen gedipt in bramen glazuur kregen een kleurtje omdat moeder natuur dit jaar weer weer kilo’s bramen heeft gegeven en de rij potjes met bramensap weer een stuk is gegroeid.
Eenvoudige kokosbollen worden met een laagje glazuur bijzondere koeken
Ik maak vaak een heleboel kleine potten bramensap, want bij veel bakprojecten heb ik maar weinig nodig, dan is een jampot vol sap veel te veel.
Goud blinkt
Onlangs heb ik bladgoud besteld en dat moest natuurlijk ook even uitgeprobeerd worden. Het is een enorm eigenwijs ingrediënt. Geen twee koeken zullen ooit hetzelfde worden, maar dat vind ik prima.
Kokosbollen gedipt in bramen glazuur
Benodigdheden voor ongeveer 12 koeken:
200 gram Gedroogde kokosrasp
3 Eieren
180 gram Suiker
Citroenrasp of eventueel 2 eetlepels lemoncurd
1 eetlepel Maizena- of custardpoeder
snufje Zout
IJsschep of een paar lepels
Eventueel ouwel of snoeppapier
Voor op de koeken:
Ongeveer 30-50 ml Bramensap
Poedersuiker of Royal icing poeder, is makkelijk verkrijgbaar maar je kunt het zelf makkelijk maken door suiker te malen in een koffiemolen. Royal icing poeder kan wat dikker, steviger en kleurrijker opdrogen.
Bladgoud of eventueel andere versiering; bijvoorbeeld discospikkels
Kokosbollen gedipt in bramen glazuur
Klop de eieren goed luchtig en voeg de rest van de ingredienten toe. Bewaar de beslagkom ongeveer een uur in de koelkast zodat het vocht in de kokos kan trekken.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht oven).
Schep bolletjes met een ijslepel en leg ze eventueel op een stukje eetbaar papier of bakpapier. Je kunt het snoeppapier na het bakken wegknippen.
Bak de Kokosbollen gedipt in bramen glazuur in 16-20 minuten gaar. Laat de koeken afkoelen.
Maak glazuur met ongeveer 100 gram poedersuiker en bramensap tot de gewenste dikte of gebruik ongeveer 100 gram royal icing suiker en bramensap. Volg hiervoor de beschrijving op de verpakking.
Doop de koeken in de glazuur en laat het drogen. Versier de koeken eventueel met bladgoud of discospikkels naar keuze, nog voor het glazuur droog is.
Comments