Wat ik ook bak thuis, één van mijn zoons vraagt steeds weer naar monchoutaart. Groot gelijk heeft hij, die wat oude vintage monchoutaart, wie houdt daar niet van? De taart is zoet en fris tegelijk en wat mij verbaast; deze taart is ondanks zijn populariteit niet verkrijgbaar bij de bakker of supermarkt. Voor deze grote zoon, die binnenkort voortaan zijn eigen boontjes moet doppen, maakte ik dit luxe ontbijtje, helemaal naar zijn smaak: monchou croissant; klaar in een paar minuten. Monchou croissant a la minute!
Monchou croissant; een super makkelijke variant voor een gebakje dat je zelf in elkaar zet.
Wil je een keer heel eenvoudig uitpakken met het ontbijt of zoek je een gebakje voor bij de koffie of thee, dan is deze monchou croissant a la minute een heel goed en snel idee. De croissant is het niet te zoet; zeker niet als je de vulling met monchou ook niet te zoet maakt. Het frisse van de kersenvulling dat een klein zuurtje heeft, geeft een fijn evenwicht in smaak en structuur.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Eigenlijk is deze monchou croissant een gebakje dat een beetje schommelt tussen zoet en hartig in
Zou een Franse bakker dit een croissant noemen
Laat ik eerlijk zijn: ik vermoed dat een Fransman dit geen croissant zal noemen. Maar hoeveel van de thuisbakkers bakken hun croissants zelf? Daarbij zijn afbak-croissant makkelijk om op voorraad te hebben en op die manier heb je supersnel een geweldig ontbijt gemaakt of gebakje voor bij de koffie of thee.
Croissants van de bakker of supermarkt zijn over het algemeen als een stuk lekkerder. Mocht je tijd hebben, haal ze dan vers gebakken!
Monchou croissant a la minute
Wat heb je nodig voor 4 croissants
4 croissants naar keuze, ik koos afbak-croissants
1 pakje monchou van 100 gram
100 ml slagroom
Suiker naar smaak, eventueel kun je 1 zakje vanillesuiker gebruiken
1/2 blikje kersen vlaaivulling (deze ga ik binnenkort eens zelf maken, want dit is goed te doen)
Ook nodig:
Spuitzak
Spuitmondje naar keuze
Tip: Teveel monchou-vulling? Bewaar de vulling in de koelkast en spuit een toef tussen 2 koekjes! De vulling over? Deze is heerlijk over vrijwel ieder dessert.
Zo maak je deze monchou croissant a la minute
Bak de croissants af in de oven en laat ze afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom bijna stijf met wat (vanille) suiker. Klop de monchou los en voeg hier beetje bij beetje de slagroom bij. Niet te lang want anders gaat de slagroom schiften.
Proef of je nog meer suiker wilt toevoegen.
Doe je vulling in een spuitzak met een spuitmondje en bewaar het tot gebruik in de koeling.
Snij de bovenkant van de croissant in, maar snij niet helemaal tot de bodem.
Duw de croissant iets uit elkaar zodat je de vulling er met mooie bewegingen in kunt spuiten.
Schep wat taartvulling bovenop en serveer hem met wat drinken naar eigen wens.
Comments