top of page

Monchou sloffentaart

Monchou sloffentaart
Er zijn twee taarten thuis waar we nooit genoeg van krijgen. De sloffentaart; met heerlijke toppings als slagroom, banketbakkersroom, vers fruit, mousse, of met een frisse laag kwarktaart bovenop.  De andere taart die altijd met veel enthousiasme wordt ontvangen is de monchoutaart. Vaak verzin ik smoesjes door een ander recept te verzinnen met een topping als de monhcou-taart. Dan maak ik het bijvoorbeeld in glaasjes, kleine taartjes of vul een lekkere croissant hiermee. Ditmaal mag hij op de sloffentaart flaneren; de monchou sloffentaart!

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


De bodem van een sloffentaart bevat voor een deel amandelspijs, ik vind dat altijd een soort van reuze gevulde koek, heerlijk dus. Je kunt de monchou boven de slof scheppen, maar ook toefjes spuiten of zigzag spuiten met een spuitmondje naar eigen keuze. Ik gebruik de laatste tijd graag een honoré-spuitmondje. Scroll iets naar beneden als je graag wilt weten hoe dit spuitmondje eruit zit.


De bodem van een sloffentaart

Monchou sloffentaart

Benodigdheden:

Voor de slof:

  1. 180 gram bloem

  2. 1,5 theelepel bakpoeder

  3. 75 gram suiker

  4. 60 gram bruine basterdsuiker

  5. 130 gram boter op kamertemperatuur

  6. 1 theelepel citroensrasp

  7. Snuf zout

  8. 1/2 recept voor amandelspijs; je vindt hier het recept

  9. 1,5 eidooier

Voor de bovenkant:

  1. 200 gram monchou

  2. 200 gram slagroom

  3. 1/2 blikje kersen vlaaienvulling

  4. Suiker naar smaak

  5. Eventueel sprinkles naar smaak

Ook nodig:

  1. Sloffenvorm, maar je kunt hem ook in een cakevorm bakken dan ziet hij er zo uit.

  2. Spuitzak

  3. Spuitmondje naar keuze; bijvoorbeeld een Honoré spuitmondje



Honore spuitmondje favoriet

Monchou sloffentaart maken

Maak eerst de amandelspijs volgens het recept in de link bij de ingrediënten. Je kunt dit al dagen eerder maken, hier wordt het amandelspijs alleen maar lekkerder van. Heb je amandelspijs over? Je kunt het heel goed invriezen voor later!

Kneed alle ingrediënten voor de bodem (behalve het amandelspijs) door elkaar te kneden. Leg het deeg minimaal een uur in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 180 graden bij een heteluchtoven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.


Smeer de vorm in met boter en bedek het dun met wat bloem. Vul de bodem van de sloffenvorm met het deeg. Schep het amandelspijs over het midden van de bodem maar laat een randje aan de zijkanten vrij. Het deeg zal straks tijdens het bakken een weg naar boven klimmen en dan blijft het amandelspijs in het midden zitten.  Bak de slof in ongeveer 23-28 minuten gaar.


Haal de bakvorm van het taartje af en laat het afkoelen.



Monchou sloffentaart

Klop de slagroom stijf en klop in een andere schaal de monchou los. Ik gebruik hier zelf een smal en hoog schaaltje voor en ik haal 1 klopper van mijn handklopper af. Eén klopper is voldoende voor dit werk. Meng de slagroom bij de monchou en voeg naar smaak suiker toe.


Vul de spuitzak en spuit een mooie rand rondom de sloffentaart. Dit kunnen toefjes zijn, zigzaggen of roosjes. Vul het midden met de vlaaienvulling.


Heb je ze in huis? Het is altijd tijd voor een final touch van sprinkles!



Frisse fruittaart met een sloffenbodem

Hoe bewaar je een monchoutaart?


Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page