top of page

Monchoutaart


Monchoutaart
Vroeger maakte we deze taart heel vaak thuis. De eerste keer dat we monchoutaart maakte, konden we niet voorstellen dat zo'n kaasje zo'n geweldig lekkere taart kon worden. Nog steeds overigens. Het is onze familie absoluut een topper. Ligt het aan ons, waarom kom je nooit een moncoutaart tegen bij de bakker of in een restaurant? Is hij niet chique genoeg? Daar is vast wat aan te doen. Een ding is zeker: hij is heel gemakkelijk te maken en je hebt er zelfs geen oven voor nodig!
Favoriet bij ons thuis, de monchoutaart!

De bodem maken voor de monchoutaart

Recept monchoutaart

Benodigheden:

23 cm lage taart of 19 cm hoge taart

  1. 200 gram monchou

  2. 250 ml. slagroom

  3. 125 gram (basterd) suiker

  4. 2 zakjes slagroomversteviger

  5. 1 zakje vanillesuiker

  6. 2/3e tot 1 pak bastagnekoeken (digestivekoeken of andere koekjes zijn ook mogelijk)

  7. 90-125 gram boter

  8. 1 blik kersen vlaaivulling


Roer de slagroom en de monchou door elkaar

Zo maak je een monchoutaart

De koeklaag van deze monchoutaart vind ik heerlijk maar wel aan de dikke kant. Zeker als je voor een wat kleinere vorm kiest, raad ik je aan de laag koek dunner te maken door bijvoorbeeld slechts 2/3e deel of 3/4e deel van het pak bastognekoeken te gebruiken. Pas het deel boter hier dan ook op aan.


Vet het bakblik in en bedek het eventueel met bakpapier.  Ik koos een 23 cm. vorm maar de 19 cm. vind ik ook mooi. Dan wordt de taart hoger maar snij je kleinere stukken. Verkruimel de bastognekoeken. Smelt de boter in de pan op een laag vuurtje. Het is niet de bedoeling dat de boter bruin gaat worden. Als de boter gesmolten is kunnen de kruimels erbij. Vul de taartvorm. Plaats de vorm kort in de koelkast. Klop de slagroom met suiker, vanillesuiker en slagroom verstevigers niet te stijf. Klop in een andere beslagkom de monchou romig. Hierna mag de monchou bij de slagroom kort geklopt worden.


monchou taart

Breng het roomkaas/slagroommengsel over de koeklaag aan.

Laat het geheel koud worden in de koelkast.


Ik lees wel eens dat de taart 6 uur in de koelkast afkoelen klaar is maar mijn taart is eigenlijk meteen al klaar. De lagen worden niet stijver als je ze langer laat staan. Het is wel lekker als de ingrediënten in en in koud zijn. Vandaar dat ik het wel lekker vind als de kersen vlaaivulling als laatste op de taart wordt gesmeerd de taart nog even volledig koud wordt in de koelkast.


monchou taart

De smaken van de monchou taart passen heerlijk bij elkaar. Drie compleet andere smaken in één taart. Van zoet en beetje zout dat in de koek zit, tot fris van de monchou laag met een licht zuurtje van de vlaaivulling. Heerlijk!


Een taartstuk van de monchoutaart

Gerelateerde posts

댓글


bottom of page