top of page

Nutella cupcakes


Nutella cupcakes
Nutella is een geweldig ingrediënt en niet alleen op je brood. Je kunt er taart- en cake vullingen en toetjes meer smaak geven. Ook vind ik het heerlijk om Nutella iets verwarmen en over ijs te laten druipen en last but not least, je kunt er ook heel gemakkelijk de lekkerste Nutella cupcakes mee op smaak brengen en het cakeje een gevlamd uiterlijk geven. Deze cakejes zijn favoriet om te maken en zeker niet alleen bij kinderen.

Restje Nutella, wat kun je ermee?

Als je een nieuwe supergrote pot Nutella opent dan ziet het er heel aantrekkelijk en smeuïg uit. Is je pot wat ouder dan merk ik dat het animo in huis om Nutella te eten wat afneemt. Het ziet er gewoon minder aantrekkelijk uit en dat zijn vaak de momenten dat ik Nutella gebruik om mee te bakken. Deze Nutella cupcakes zijn heel gemakkelijk om te maken. De bovenkant ziet er gevlamd uit en ze zijn vreselijk lekker. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken.


In je mok

Geen zin om cakejes te maken maar wil je toch je restje Nutella opmaken? Een flinke eetlepel of voor de zoetekauw nog iets meer door de warme melk roeren en je hebt een ware traktatie in een mok.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Nutella cupcakes

Nutella cupcakes

Benodigdheden voor 12 stuks:

  1. 200 gram bloem

  2. 7 gram bakpoeder

  3. 150 gram fijne suiker

  4. 2 zakjes vanillesuiker

  5. 65 gram neutrale olie (zonnebloem- of arachideolie)

  6. 2 eieren

  7. 65 gram melk

  8. Per cupcake 1 theelepel Nutella

  9. Cupcake bakpapiertjes


Geen tulp bakingcups in huis? Maak ze zelf met het artikel in deze link.


Schep de Nutella door het cakebeslag

Nutella cupcakes recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een heteluchtoven of op 200 graden bij een boven- en onderwarmte.

  2. Vul het cupcake-bakblik met cupcake bakpapiertjes.

  3. Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder, zout, melk en olie toe en mix het kort door tot het goed gemengd is.

  4. Vul de cupcake-bakvorm met ongeveer een ijslepel beslag.

  5. Schep in iedere cupcake een theelepel Nutella. Dit gaat makkelijker als je het kort in een glas in de magnetron verwarmt. Dan is de Nutella iets dunner.

  6. Roer het een klein beetje door de bovenkant van het beslag.

  7. Bak de Nutella cupcakes in ongeveer 18-22 minuten gaar.

  8. Haal cupcakes altijd direct uit het bakblik na het bakken, anders loop je kans de bakpapiertjes los gaan laten.


Nutella cupcakes

Op zoek naar meer Nutella inspiratie?


Vanille cupcake met hart van Nutella

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page