Wat is oud en nieuw zonder de traditionele oliebollen? Een gewoon gezellig avondje toch? Het is een echt Hollandse traditie om met oud en nieuw een grote schaal oliebollen op tafel te presenteren en dan het liefst natuurlijk zelf gebakken oliebollen.
Misschien wil je dit jaar niet van die zware oliebollen eten, of je wilt geen zware “oliebollenlucht” in huis, of je hebt geen frituur. Dan biedt de cupcakemaker een alternatief: oliebollen uit het cupcake apparaat.
En dan wordt de cupcakemaker ook weer eens uit de kast gehaald, die stond al weer een tijdje te niksen
Hoe bak je Oliebollen uit de cupcakemaker?
Maak oliebollendeeg bijvoorbeeld naar dit recept of met een oliebollenmix.
Verwarm het apparaat voor.
Vet de cupcakemaker licht in met een beetje olie, vooral de eerste exemplaren kunnen dit waarderen.
Maak je ijslepel een beetje vettig voor de eerst keer. Daarna kun je eenvoudig kleine oliebollen scheppen. Schep niet teveel in de bakjes de oliebollen zullen nog rijzen tijdens het bakken.
Na ongeveer 9-11 minuten zijn de bolletjes klaar. Ik vind het vooral lekker om de oliebollen pas te bakken vlak voor je ze gaat eten. Dan zijn ze nog een beetje warm.
Een beetje poedersuiker maakt je oliebol natuurlijk nog lekkerder. Dat wordt een gezellig oud en nieuw!
Comments