top of page

Paasfudge met paaseitjes


Paasfudge met paaseitjes
Wil je wat vrolijks op tafel zetten met Pasen voor bij de koffie of thee? Deze paasfudge met paaseitjes is geweldig lekker en eigenlijk een verrassend makkelijk recept. Je hebt met Pasen al genoeg te doen toch? Je kunt de fudge versieren naar eigen smaak. Zelf vind ik de kleine eitjes van M & M erg lekker, maar alles is mogelijk. Gewone paaseitjes, gevuld of niet, meringue, paaschocolaatjes, paaskoekjes, sprinkles, eetbaar goudpoeder. Net wat je in huis en en wat je zelf leuk vindt. In de fudge heb ik stukjes vanille-oreo's verwerkt zodat het er iets minder saai uitziet bij het aansnijden en he een knappertje heeft bij het eten. Een favoriet no bake recept met Pasen.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

De fudge bevat oreo's voor wat structuur in de fudge. Je kunt ook gehakte geroosterde nootjes of rozijnen toevoegen.


Paasfudge met paaseitjes

Paasfudge met paaseitjes

Benodigdheden:

  1. 1 blikje gecondenseerde melk

  2. 350 gram pure chocolade

  3. Eventueel een snufje zout

  4. 8-10 stuks vanille oreo's of koekjes naar eigen keuze in grove stukken

  5. Eventueel minder koekjes maar stukjes geroosterde noten of rozijnen

  6. Chocolade paaseitjes van M & M of naar lekkers naar eigen smaak

  7. Eventueel sprinkles of andere versiering

  8. Bakblik van 20 x 20 cm



Paasfudge met paaseitjes no bake recept

Paasfudge met paaseitjes

  1. Zet alles klaar; tijdens de bereiding kun je niet weglopen. De fudge is verassend snel klaar.

  2. Bedek een bakvorm met bakpapier; zo weet je straks zeker dat de fudge makkelijk uit de vorm komt.

  3. Doe de gecondenseerde melk en de pure chocolade in stukjes in een pan en verwarm het op een laag tot medium vuur.

  4. Roer het geheel bijna constant door om te zorgen dat de gecondenseerde melk niet kan aanbranden.

  5. Roer als de chocolade gesmolten is in de gecondenseerde melk de massa nog zo'n 4-5 minuten door op een zacht vuurtje. De gecondenseerde melk gaat nu een klein beetje karamelliseren en dat geeft veel smaak.

  6. Haal de pan van het vuur en roer hier de helft van de grof gehakte koekjes doorheen. Vul het bakblik met deze mix en ga snel aan de slag met versieren voordat de fudge hard wordt.

  7. Duw de koekjes die over zijn in de fudge, strooi eventueel wat (grof) zout over de topping als je dat lekker vindt en versier het met de paaseitjes of ander lekkers dat klaar staat.

  8. Werk snel want de fudge wordt snel hard!

  9. Laat de fudge eerst op het aanrecht afkoelen en vervolgens een paar uur in de koelkast voordat je het aansnijdt.

  10. Bewaar de fudge in de koelkast en haal het een klein half uur voor het opdienen uit de koeling. De chocoladetraktatie komt dan op temperatuur en krijgt daardoor iets meer smaak.

Terwijl ik de eitjes rustig over de fudge aan het verdelen was merkte ik dat de fudge redelijk snel hard werd en er rimpels in de fudge ontstond omdat ik de vorm bewoog. Een beetje door werken dus.


Favoriet paasrecept; Paasfudge met paaseitjes

Fudge bewaren

Bewaar je fudge goed afgesloten een bakje in de koelkast. Het blijft hier ongeveer een week goed.




Gerelateerde posts

Comments


bottom of page