Snel iets hartigs maken. Ohhhh nee, het is vrijdagavond en er komt zo iemand langs en je hebt helemaal niets om je visite voor te schotelen. Yehhh, helemaal blij want nu heb je weer een reden om deze krakend verse Parmaham hartige stengels te maken.
Je maakt ze even snel tijdens een reclameblok op de televisie. Ze zijn supersnel klaar dus. En hou je niet zo van ham? Dan maak je toch kaasstengels! In plaats van parmaham gebruik je kaas. Of….. ook lekker. Je gebruikt beide vullingen.
Zo maak je hartige stengels met parmaham
Ontdooi het aantal vellen bladerdeeg.
Per vel bladerdeeg kun je 4 stengels maken.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven)
Bedek de vellen met parmaham.
Snij ieder vel bladerdeeg in vier repen.
Draai de bladerdeeg om zijn as. Zo blijft de ham in de stengel.
Smeer de hartige stengels in met geklutst eidooier.
De stengels zijn na ongeveer 15-18 minuten gaar.
Als je hapjes maakt van bladerdeeg, zijn ze vers gebakken het lekkerst. Ze verliezen hun knapperigheid vrij snel, dus bak ze niet te lang van te voren voor dat je ze gaat opeten. Parmaham hartige stengels moet je eigenlijk direct opeten.
Tip: Maak de stengels alvast klaar en bewaar ze in een afgesloten doosje in de koelkast. Zo liggen de parmaham stengels klaar om afgebakken te worden op ieder moment dat het je goed uitkomt!
Comments