top of page

Poolse bosbessencake bakmix getest

Poolse bosbessencake bakmix getest
In Nederlandse supermarkten vind je talloze bakmixen die het bakken gemakkelijker maken. Maar hoe zit het met mixen in winkels met buitenlandse producten? Tijdens een bezoek aan de Alfa Supermarkt (voorheen Supermarkt ABC Waldorpstraat) in Den Haag ontdekte ik een Poolse bosbessencakemix van het merk Gellwe. De kleurrijke verpakking lonkte naar me, dus besloot ik deze mix te testen. Is de cake echt zo makkelijk te maken als beloofd op het pakje? Hoe smaakt het? Lees verder voor mijn ervaring!


Babka Borówkowa van Gellwe: Poolse bakmix onder de loep

Net zoals we in Nederland bekend zijn met Dr. Oetker en HomeMade, is Gellwe in Polen een gerenommeerd merk voor bakproducten en desserts. Dit merk biedt een breed scala aan bakmixen die eenvoudig te bereiden zijn en populair zijn in winkels met Poolse en Oost-Europese producten. De recepten zijn vaak traditioneel en worden veel verkocht over de grens in winkels met Poolse en Oost-Europese producten.

Maar hoe eenvoudig is het om deze bosbessencake te maken uit een pakje? Laten we aan de slag gaan!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Babka Borówkowa in het schap in de supermarkt

Babka borówkowa van Gellwe bakmixen uit Polen

Gellwe heeft een gezellige website die ik helaas niet kan volgen, maar met google translate op je computer of mobiel is het goed te volgen (zie foto hieronder linksboven).


Spreek je net als ik geen Pools? Met Google vertaal op je mobiel of computer kun je de tekst toch goed volgen.

De Poolse tekst kun je met Google vertaal vertalen en begrijpen

Poolse bosbessencake bakmix getest

Voor een cake van 30 cm heb je het volgende nodig:

  1. 1 verpakking Babka Borówkowa

  2. 3 eieren

  3. 150 ml neutrale olie (zoals zonnebloemolie of arachideolie)

  4. 100 ml melk


Optioneel: Glazuur voor extra smaak

  1. 140 gram poedersuiker

  2. 2-3 eetlepels citroensap of water


Poolse bosbessencake bakmix getest

Poolse bosbessencake bakmix getest

  1. Meng alle ingrediënten op de hoogste stand gedurende 3 minuten tot een glad beslag

  2. Giet het beslag in een ingevette bakvorm

  3. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 °C (met boven- en onderwarmte) of op 160 ºC bij een heteluchtoven gedurende 40-45 minuten

  4. Laat de cake afkoelen voordat je het glazuur aanbrengt

  5. Meng het citroensap met de poedersuiker en verdeel het glazuur over de cake


Doe het beslag van de Poolse cake in de bakvorm

Ik kon het niet laten: Kleine aanpassingen voor een perfecte cake

Hoewel het basisrecept eenvoudig is, heb ik enkele kleine aanpassingen gedaan volgens de lessen van een luchtige cake bakken:

  • De eieren werden eerst luchtig geklopt tot ze lichter van kleur waren

  • Daarna zijn de overige ingrediënten toegevoegd en slechts 90 seconden alles samen gemixt

  • De cake is gebakken in een 25 cm bakvorm om een hoge cake te krijgen, maar een 30 cm vorm werkt ook prima. De cake zal dan iets lager zijn, maar da heb je hebt tevens meer plakjes.


De cake wordt thuis getest; na het eerste plakje hoorde ik: "Kom maar door met die cake!"

Poolse bosbessencake bakmix getest

Eindbeoordeling: Is de Babka Borówkowa een aanrader?

Ja, nadat ik deze Poolse bosbessencake bakmix getest. De cake is heerlijk zacht en gemakkelijk te maken. Het kost weinig tijd. Technisch gezien is het meer een purple velvet cake met bosbessenaroma, aangezien er geen echte bosbessen in zitten. Maar de smaak is uitstekend!

Dit maakt het een ideale keuze voor bakkers die snel en zonder al te veel moeite een heerlijke cake willen bakken.

Ben je op zoek naar een eenvoudige en smaakvolle Poolse cake? Dan is de Babka Borówkowa van Gellwe absoluut het proberen waard!

Heb jij deze bakmix al geprobeerd te bakken? Deel je ervaring in de reacties!



Dit artikel Poolse bosbessencake bakmix getest is niet gesponsord door Gellwe. De bakmix is getest uit nieuwsgierigheid en om de ervaring met deze cakemix met jou te delen.

Gerelateerde posts

Коментарі


Logo Carola Bakt Zoethoudertjes

ZOET vs HARTIG

RECEPT vs EIGEN WEG GAAN

GEZOND vs ZONDIG 

SNEL KLAAR vs TIKKIE INGEWIKKELD

... maar altijd lekker creatief bezig in de keuken én meestal gaat de oven aan.

Ontvang al dat lekkers zo in je mailbox!

Bedankt voor je aanmelding

Carola van CarolaBaktZoethoudertjes
CarolaBaktZoethoudertjes
CAROLA BAKT ZOETHOUDERTJES

©2025 Carola Bakt Zoethoudertjes 

Carola Bakt Zoethoudertjes is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64248224.

bottom of page