top of page

Schwarzwalder kirschtorte


Schwarzwalder kirschtorte
De Schwarzwalder krischtorte, een verzoeknummer dat hier al vaker is gedaan maar waar ik nog nooit aan heb toegegeven. De finalist van Heel Holland bakt kwam zo ver in het programma omdat ze won op smaak. Hoe zou deze taart dan smaken? Het recept van Schwarzwalder kirsch torte is afkomstig van Narcis Tjoa en stond op de website van Heel Holland bakt. De taart heb ik gebakken voor de verjaardag van mijn zus.

Deze van oorsprong Duitse Schwarzwalder kirschtorte is wat aangepast naar smaak. Niet iedereen was het daarmee eens. Ik moest me aan het recept houden werd er gesuggereerd.  Maar….. inschatten voor wie je de taart maakt en hier je recept voor aanpassen is toch juist positief? Er aten kinderen mee dus heb ik de hoeveelheid Kirschwasser van 40% dat in de taart zit drastisch aangepast.


Ik was stiekem best een beetje trots op het resultaat. Wat een ontzettend lekkere taart!

Ppsssst, persoonlijk heb ik mijn alcohol liever in mijn glas dan in eten, dus kwam dat goed uit voor mij. Het recept aanpassen kun je natuurlijk naar eigen inzicht toepassen.


Wil je deze tips graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.




Kirsch drank in een fles

Schwarzwalder kirschtorte

Voor de chocoladecake:

  1. 130 gram bloem

  2. 6 eieren

  3. 20 gram maizena

  4. 50 gram kristalsuiker

  5. 175 gram witte basterdsuiker

  6. 30 gram cacaopoeder

  7. 500 gram kersen uit de diepvries (lekkerder dan uit een potje)

  8. 2 eetlepels kirsch wasser (ik gebruikte zelf denk ik 2 theelepels)

  9. 600 ml. slagroom, ik gebruikte 750 ml.

  10. Snufje zout

Voor de siroop:

  1. 100 ml water (het vocht van de kersen lijkt me ook lekker om te gebruiken)

  2. 100 ml Kirsch (zelf voegde ik slechts 1 eetlepel toe, dit is 15 ml.)

  3. 100 gr kristalsuiker

Voor de chocoladekrullen:

  1. Reep Pure chocolade


Schwarzwalter kirsch torte

Zo maak je deze Schwarzwalder kirschtorte

Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven).

Vet een cakevorm van 23 cm. in of bekleedt de vorm met bakpapier.

De cake lijkt erg op het basisrecept voor chocoladebiscuit. Een fijn recept dus om te onthouden.

Mix de eieren en de suiker in een kom of pan met warm water. De kom van de keukenmachine is hier heel prettig voor en kan op een pan met water met verwarmd water.

Klop totdat het mengsel vrij dik is.


Haal de mix van het vuur en mix door net zolang tot het is afgekoeld. Op dit soort momenten is een keukenmachine heel handig. Terwijl de keukenmachine langdurig klopt tot wel 8-10 minuten, kan ik de rommel alvast gaan opruimen.


Op de foto hieronder kun je zien dat de mix enorm vol is geworden. Er zit heel veel lucht in. Het is de bedoeling deze lucht zoveel mogelijk in het mengsel te houden.


De gezeefde bloem, maizena, cacao en zout mag nu door het ei- en suikermengsel. Om de lucht in dit mengsel te houden moet je dit voorzichtig spatelen.  Vul de vorm.

De taart heeft zo’n 35-40 minuten nodig om gaar te worden in de oven.

Laat het biscuit afkoelen op een rooster.


Chocolade krullen maken

Tijdens het afkoelen kun je de siroop maken. Hiervoor voeg  je het water en de krisch in een pan. Kook dit tot de suiker is opgelost. Ik heb de siroop nog 6-7 minuten langer laten koken. Dan wordt de siroop net iets dikker. Laat de siroop afkoelen.


Chocoladekrullen

Maak de chocoladekrullen volgens dit recept.

Klop de slagroom stijf. Hoe meer drank je door de slagroom doet, hoe dunner hij wordt. Nog een reden om niet teveel Kirsch door de slagroom te doen.


De kersen heb ik een avond eerder laten ontdooien. Rustig in de koelkast, afgesloten voor andere luchtjes. Hou genoeg kersen voor bovenop de taart apart.



Schwarzwalder chocolade taart

Snij het chocolade biscuit in 3 lagen. Besprenkel iedere laag met de kirsch siroop. Dit heet tremperen. Smeer een laag slagroom op de taart. Hier over heen komen de helft van de kersen.

Herhaal dit nog een keer.


Smeer de taart bovenop en langs de zijkant in met slagroom.

Het handigst vond ik om bovenop alvast wat mooie krullen neer te leggen. Ze gaan eenvoudig kapot en zo heb je toch een mooie blikvanger.


Schwarzwalder kirsch chocolade taart

Hierna druk je de krullen langs de zijkant. De chocoladekrullen gaan dan een beetje stuk maar dat hoort zo.


Met de slagroom die over is kun je nu bovenop mooie toeven spuiten.

Op iedere toef komt een kers.


Eet smakelijk!



Gerelateerde posts

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page