top of page

Scroppino met limoen en sorbetijs

Scroppino met limoen en sorbetijs
Geen idee waarom ik scroppino altijd koppel aan Oud en Nieuw vieren. Dit feestelijke drankje met prosecco, wodka, limoen en sorbetijs is ook lekker als nagerecht bij een uitgebreid diner. Stel jezelf voor op een warme zomeravond. De barbecue staat aan. De aroma’s van het gebakken vlees verspreiden zich. Het is behoorlijk warm en wat zou je graag een tintelende frisse dank lusten. Of je wilt proosten met oud jaar met iets feestlijks waar bubbels in zitten. Dan is deze Italiaanse scroppino met limoen en sorbetijs een aanrader.

Scroppino is een Italiaanse drank. Het wordt geserveerd in een hoog glas; of de Italianen het een champagneglas noemen? Ik vermoed van niet. Van oorsprong werd het gemixt met citroenijs en Italiaanse grappa, maar in Nederland wordt het vaak met wodka gemixt.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.



Variatietips: Vanille-ijs met limoncello of wat dacht je van frambozen sorbetijs met crème de cassis?

Scroppino met limoen en sorbetijs

Benodigdheden voor 4 personen:

  1. 500 gram limoen- of citroen sorbetijs

  2. 250 ml prosecco

  3. 60 ml wodka

  4. sap van een halve limoen of citroen

  5. 4 hoge champagne glazen

  6. staafmixer

Scroppino met limoen en sorbetijs

Scroppino met limoen en sorbetijs

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed koud zijn!

  2. Voeg het ijs, de prosecco, de wodka en de limoensap en een hoge kom. Mix het geheel goed door met de staafmixer. Het ijs veranderd in een drinkbare mix.

  3. Schenk de mix direct in de glazen.

  4. Versier eventueel je glas met een schijfje limoen, kleine blaadjes munt, citroenmelisse of een rietje.


Bubbels het hele jaar door

Of je een scroppino serveert met Kerst, met oud en nieuw naast een schaal met oliebollen of tijdens een zonnige barbecue in de zomer; proost en geniet van je gezelschap met een heerlijke mix in je hand!




 

Comments


Logo Carola Bakt Zoethoudertjes

ZOET vs HARTIG

RECEPT vs EIGEN WEG GAAN

GEZOND vs ZONDIG 

SNEL KLAAR vs TIKKIE INGEWIKKELD

... maar altijd lekker creatief bezig in de keuken én meestal gaat de oven aan.

Ontvang al dat lekkers zo in je mailbox!

Bedankt voor je aanmelding

Carola van CarolaBaktZoethoudertjes
CarolaBaktZoethoudertjes
CAROLA BAKT ZOETHOUDERTJES

©2025 Carola Bakt Zoethoudertjes 

Carola Bakt Zoethoudertjes is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64248224.

bottom of page