Stttttt, ik ga je mijn meest geliefde recept verklappen. Smeuïge chocoladebrownies, de lekkerste die ik ooit geproefd heb. Soms komt iets in je leven onverwacht aanwaaien. Op een zaterdag jaren geleden zat ik op een kinderfeestje toen ik deze brownie kreeg. Ik viel stil, net als de anderen. Wat is deze brownie lekker!! Smeuïg, zacht, zo’n brownie dat als je lacht, je tanden vol chocolade zitten. Zo hoort het! We wilden allemaal dit recept en die hebben we gekregen. Nu maken we zelf onze eigen brownies.
Recepten die je krijgt van je moeder, op feestjes, van een collega. Dat zijn de lekkerste recepten en de leukste!
Smeuïge brownies maken
Eigenlijk is deze chocoladebrowie een soort boterkoek maar dan nog lekkerder door de pure chocolade en het cacaopoeder. Het is ook het meest gebakken recept bij ons thuis en hoort in de top 3 van populaire recepten in huize Zoethoudertje. Met eigenlijk relatief weinig werk, creëer je zoveel blijde gezichten.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Met deze brownie hebt geproefd ben je ieders vriendje. There’s nothing better than a good friend, exept a good friend with chocolate!
Glutenvrije brownies bakken
Wil je graag glutenvrije brownies bakken? Dan kan heel gemakkelijk met dit recept. Vervang de bloem door glutenvrije bloem of glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Dit kun je in de meeste supermarkten kopen.
Zo bak je supersnel deze favoriete brownies
Het recept is voor een grote schaal brownies, halveer eventueel het recept als je liever minder brownies wilt bakken.
375 gram boter
400 gram pure chocolade
4-5 eetlepels cacaopoeder
6 stuks eieren
1 eetlepel vanille extract of 3 zakjes vanille suiker
225 gram bloem
500 gram bruine basterdsuiker
1 afgestreken theelepel zout (5 gram)
Eventueel 300 gram gehakte pecannoten of walnoten
Ongeveer een 22 x 28 cm vorm, zelf gebruik ik een verstelbare cakevorm
Beste smeuïge brownies supersnel klaar!
Verwarm de oven voor op 180 graden bij een heteluchtoven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.
Vet je vorm in of bedek het met bakpapier.
Smelt de boter en chocolade au bain marie in een pan.
Klop de eieren goed en meng de vanille hierbij en meng tot slot de bruine suiker hierbij.
Voeg de bloem, het zout en de cacao toe, gevolgd door de iets afgekoelde gesmolten chocolade en boter.
Voeg eventueel op het laatste moment nog wat walnoten of pecannoten erbij, meestal bak ik ze zelf blanco.
De brownie kan in de oven. Bak de brownie maximaal 25 minuten, liever niet langer want dan wordt de brownie droger en harder. Het smeuige is juist wat deze brownie zo lekker maakt.
Nu het moeilijkste… De brownie moet goed koelen voordat je hem netjes kunt aansnijden. Eerst buiten de koelkast maar daarna nog zo’n 3-4 uur in de koelkast.
Bak je brownies niet te lang. 25 minuten is echt lang genoeg zo blijven ze lekker smeuïg!
Aan de slag, wedden dat dit recept binnenkort ook tussen jouw favorieten beland! Echt, deze smeuïge brownies zijn supersnel klaar.
Zin in meer brownies?
Van super gezond tot best wel ongezond maar heeeel lekker? De recepten vind je hier.
Een theelepel zout lijkt mijns inziens wel erg veel.............en moet er eigenlijk wel zout in?