Een paar weken geleden schreef ik een review over “Taart uit de blender” van Guillaume Marinette. Ingredienten voor de taart mixen, in de oven en klaar is Kees. Zoete- en hartige taarten, het was nog moeilijk kiezen. Ik koos voor de de Beurre noisette & amandel, een taartje dat lekker veel amandelmeel bevat, amandelmeel vind ik erg lekker.
Taart? Zeker, maar wat mij betreft een desserttaartje
Mixen, bakken en klaar, makkie dus. De smaak was heerlijk maar ik vond de taart meer een desserttaartje. Een soort pudding de luxe met geroosterde amandeltjes, slagroom en stroop. Wij zijn in Nederland heel erg gewend dat een dessert een melkproduct is, iets dat in het buitenland niet het geval is. Zo uit de koelkast vond ik het taartje lekker fris en daarom vooral geschikt als dessert. Ik vermoed dat je hier zeker 8-10 mensen blij mee kunt maken. Snel aan de slag, we gaan een amandel desserttaartje uit de blender maken.
Je mixt een vrij dun beslag. Let daarom goed op bij de bakvorm. Ik gebruikte een dichte bakvorm/schaal. Heb je alleen een springvorm; doe dan een dubbel papier in de vorm, zodat het beslag niet via de randen naar buiten druppelt of ga op zoek naar een geschikte vorm in huis.
Snel amandel desserttaartje uit de blender
Benodigdheden voor een taartje van 23-26 cm:
60 gram boter
30 gram honing
150 gram suiker
90 gram volkorenmeel
130 gram amandelmeel
4 medium eieren
500 ml amandelmelk of melk naar keuze
Voor bovenop:
35-40 gram geschaafde amandelen (het recept geeft 2 x deze hoeveelheid aan, maar dit wordt wel erg prijzig dan) plus wat als versiering later bovenop
150 ml slagroom met wat suiker
stroop, karamelsaus of speculoospasta (even smelten voor strepen trekken)
Snelle taart als toetje met amandelen
Maak de beurre noisette, dit is een manier om de boter een noot-achtige smaak te geven.
Smelt de boter en laat de boter op een klein pitjes inkleuren. Dit duurt een aantal minuten; zodra de boter een hazelnootachtige kleur heeft mag het vuur uit.
Zeef de boter. Het recept vertelt in een zeef met een kaasdoek, ik zeefde de boter door een klein stuk keukenpapier in een trechter te leggen. Zorg ervoor dat het papier niet groter is dan de trechter anders. neemt het teveel boter op en dat is zonde. Zeef de boter.
Schenk de boter met de overige ingrediënten in een blender of grote beker en mix kort tot alles glad is. Laat het beslag 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 170 graden met de hete lucht oven of 185 graden met boven-en onderwarmte en vet je bakvorm in. Bestrooi de vorm met paneermeel voor een lekker korstje.
Schenk het beslag in een vorm, strooi de geschaafde amandelen o en bak het desserttaartje in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Versieren is een kunst en slagroom is een makkelijke en snelle keuze
Zodra de taart is afgekoeld gaan we de taart versieren. Rooster een eetlepel geschaafde amandelen in een koekenpan en zet ze apart. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spuit versiering op de taart, ik gebruikte een St. Honoré spuitmondje, maar alles is mogelijk; ook rustiek met een lepel op de taart scheppen.
Strooi geschaafde amandelen over de topping en maakt vlak voor het opdienen strepen met stroop. We gebruiken of vaak speculoospasta voor toetjes; neem bv. een eetlepel en verwarm dit in een glas in de magnetron 20-30 seconden.
Het is nu een dunne karamelsaus en heerlijk over bv. ijs of deze taart. Serveer de slagroom die je over hebt bij aan tafel voor de gaste.
Bewaar de taart in de koelkast. Ik vond hem koud het lekkerst.
Wat zou ik de volgende keer anders doen bij het maken van deze taart
Een volgende keer zou ik dit taartje toch anders maken. Zonder blender en toch supersnel klaar. Eerst de eieren kloppen met suiker en dan de overige ingrediënten hier doorheen spatelen, zal vermoedelijke meer lucht geven, zeker als je het combineert met 6-7 gram bakpoeder (een half zakje) om de mix iets te doen rijzen.
Heb je geen mixer om de eieren te kloppen, dan is de blender of staafmixer overigens wel ideaal. Ik ben benieuwd hoe jij dit taartje gaat maken!
Zelf zin om supersnel een taartje te bakken, zoete taarten maar ook veel hartige taarten?
Taart uit de blender van Guillaume Marinette
Nieuwsgierig naar het review? Je kunt het hier lezen.
Comments