Heb je zin in een heerlijk dessert dat snel en simpel te maken is? Deze snelle pistachemousse is precies wat je zoekt! Met zijn romige textuur, subtiele nootachtige smaak en prachtige groene kleur is het een echte blikvanger. Je kunt het feestelijke dessert goed voorbereiden en dat is handig en voorkomt stress rondom het bereiden van de maaltijd en het nagerecht. Of je nu een spontaan etentje organiseert, een feestelijke maaltijd of gewoon jezelf wilt verwennen; dit recept is perfect. Binnen een paar minuten tover je een luxe dessert op tafel waar iedereen van zal genieten. Door de mousse in leuke glaasjes te spuiten met een mooi spuitmondje ziet deze snelle pistache mousse er prachtig uit.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Zelf dop ik altijd mijn pistachenootjes want deze zijn licht gezouten en dan vind ik ze zelf een stuk lekkerder
Snelle pistache mousse
Benodigdheden voor 4-6 personen
75 gram pistachenootjes plus nog wat stukjes noot voor bovenop
15 ml water
40 gram suiker
Voor de mousse:
300 gram slagroom liefst 35%
120 gram witte chocolade
Eventueel 1-2 druppels pistache aroma (of amandelaroma)
Eventueel klein beetje groene kleurstof (puntje kleurstof op een satéprikker)
Ook nodig:
Glazen
Spuitzak met mooi spuitmondje
Snelle pistache mousse
Rooster de nootjes 10 minuten op 160 graden in de oven voor een extra lekkere smaak en laat ze afkoelen.
Verwarm het water met de suiker tot het 121 graden is op een matige temperatuur. Zoda het 121 graden is mogen de nootjes erbij. Roer het goed door; de nootjes slaan wit uit van de suiker. Laat de nootjes afkoelen.
Maal de nootjes fijn in een koffiemolen, blender, hakmolen of staafmixer. Je kunt de nootjes malen door de nootjes met een deegroller plat te rollen.
Verwarm de slagroom met de witte chocolade op een medium vuur, roer de twee goed door elkaar en voeg de gemalen nootjes toe.
Voeg eventueel een druppel pistache- of amandelaroma toe voor wat meer notensmaak en eventueel 1-2 druppels groene kleurstof om het iets meer de kleur van pistache mousse te geven. Laat de room zo'n 6 uur (of een nacht) koelen in de koelkast.
Klop de afgekoelde room (alsof je slagroom stijf klopt) tot een luchtige zijdezachte structuur.
Schep de snelle pistache mousse in een spuitzak met een mooi spuitmondje.
Spuit de mousse rond in de glaasjes. Versier de pistachemousse met wat kleine stukjes pistache en bewaar het dessert afgedekt met wat plasticfolie in de koelkast tot serveren.
Haal de mousse een klein half uurtje voor het serveren uit de koelkast.
Pistache mousse eerder maken
Door de snelle pistache mousse voor te bereiden ben je straks extra snel klaar om bij je gasten te blijven. Vul de spuitzak met een mooi mondje met de opgeklopte iets koude mousse. Spuit de mousse in een glas en strooi de stukjes pistachenootjes over de top. Bedek de bovenkant van het glas met een stukje plasticfolie om het dessert te beschermen tegen andere geuren in de koelkast. Haal de pistache mousse zo'n 30 minuten voor het serveren uit de koelkast zodat het iets zachter wordt en meer smaak heeft.
Comments