top of page

Stoofpeertjes in bladerdeeg

Stoofpeertjes in bladerdeeg
Hou jij ook zo van die prachtige, kruidige stoofpeertjes? Zoek je een leuk recept om te presenteren als dessert? Dan zijn deze stoofpeertjes in bladerdeeg iets voor jou! Dit makkelijke recept zorgt voor een heerlijke afsluiting van je diner en kan van tevoren worden voorbereid. Zo heb je last minute extra snel een verrukkelijk toetje op tafel. De stoofpeertjes sudderen langzaam, waardoor je huis zich vult met een heerlijke, kruidige geur. Ik vind ze het lekkerst als ze nog warm zijn en net uit de oven komen. Het knapperige bladerdeeg vormt de perfecte combinatie met de zachte, zoete peertjes.

Dit is een fantastisch dessert voor een gezellig etentje of tijdens de feestdagen, zoals Kerstmis. Maak indruk op je gasten met deze heerlijke stoofpeertjes in bladerdeeg, ze zullen er geen genoeg van kunnen krijgen!

Een extra touch met vanille-ijs

Wil je het dessert nog specialer maken? Voeg dan een klein bolletje vanille-ijs toe naast de peer. Het romige ijs smelt zachtjes en zorgt voor een geweldige smaakcombinatie.


Hoe krijgen de stoofpeertjes een dieprode kleur?

Stoofperen kleuren iets rood tijdens het stoven. Je kunt ze nog iets roder krijgen door rode perensuiker te gebruiken. Maar wil je echt dieprode peertjes dan kun je het beste rode wijn of bessensap toevoegen tijdens het stoven. Wil je geen grote fles openmaken, er zijn ook kleine flesjes wijn verkrijgbaar in de supermarkt.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Traditioneel worden stoofpeertjes met kaneel gekookt, maar je kunt kaneel ook vervangen door speculaaskruiden of pumpkin spice kruiden
Snij het bladerdeeg in strookjes

Stoofpeertjes in bladerdeeg

Voor 6 personen:

  1. 6 Gieser Wildeman stoofperen; ongeveer even groot

  2. 1-2 kaneelstokjes afhankelijk van dikte

  3. Eventueel 1/2 citroen in schijfjes

  4. 200 ml rode wijn

  5. 700-800 ml water tot de peren onder het vocht staan

  6. 75 gram suiker waarvan eventueel de helft rode perensuiker + suiker om over de peren te strooien

  7. 1 pakje bladerdeegvellen uit de diepvries

  8. 1 eigeel

  9. Poedersuiker


Eventueel om te versieren:

  1. 30 gram chocolade naar keuze

  2. 1-2 meringues om te verkruimelen

  3. Bolletje vanille-ijs


Winkel het bladerdeeg om de gekookte peer

Stoofpeertjes in bladerdeeg

  1. Stoof de peertjes bijna gaar volgens dit recept. Laat de stoofperen afkoelen, goed uitlekken en dep ze goed droog met een schone (thee) doek.

  2. Verwarm de oven voor volgens het advies op de verpakking van het bladerdeeg.

  3. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en leg ze plat met plastic aan de onderkant naast elkaar.

  4. Snij het bladerdeeg als het bijna ontdooid is maar niet helemaal slap in dunne reepjes.

  5. De peer staat niet heel stevig, daarom gaf ik het wat steun vanaf de onderkant met bladerdeeg. Ondanks wat extra steun ging de peer tijdens het bakken alsnog iets scheef hangen.

  6. Draai een reepje bladerdeeg vanaf de bovenkant naar beneden, gevolgd door een volgend reepje tot de hele peer bedekt is.

  7. Leg de ingepakte peertjes op de bakplaat en smeer ze in met geklutst eigeel. Hierdoor gaat de peer iets glanzen en krijgt het een mooie kleur.

  8. Strooi wat suiker over de peer en bak de stoofpeertjes in bladerdeeg in 22-25 minuten goudbruin.

  9. Versier ondertussen de bordjes met een drizzle van gesmolten chocolade, leg de peer hier bovenop en strooi wat verkruimelde meringue rondom het bordje.

  10. Bestrooi het dessert voor het opdienen met wat poedersuiker.

  11. Voeg eventueel een bolletje vanille-ijs toe of een toefje slagroom.


Stoofpeer in bladerdeeg

Stoofpeertjes met bladerdeeg aankleden

Stoofpeertjes in bladerdeeg vind ik het lekkerste als het vers en knapperig uit de oven komt. Het is nog een beetje warm. Samen met een bolletjes ijs of toefje slagroom is het dan extra feestelijk.


Stoofpeertjes in bladerdeeg

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page