Laat die chique bonbons maar links liggen, deze supersnelle koffie truffels met Kahlua vind ik persoonlijk veel lekkerder! In februari vind ik het heel erg leuk om naar de Chocolate week in Antwerpen te gaan. Bij de deelnemende bedrijven kun je dan voor 10 euro een bon kopen waarmee je langs belangrijke Belgische chocolatiers kunt gaan en een bonbon kunt uitkiezen; of soms een handmade heerlijke chocolademelk. Tjonge wat een genot; ze zien er werkelijk prachtig uit. Maar hoe prachtig glanzend ze er ook uitzien, zelf gemaakte truffels op basis van een stevige ganache vind ik het allerlekkerst. Deze gepimpte koffie truffels met Kahlua had ik nog een geheim ingrediënt gegeven.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Chilipeper in chocolade; een kleine nuance aanbrengen in een zee vol pure chocolade
De eerste keer stond het me tegen. Chilipeper in chocolade? Echt geloof me, die twee houden van elkaar. We hebben het hier niet over sambal, maar over een delicaat mini-snufje chilipeper. In eerste instantie proef je het niet, pas na een paar seconden voel je de kleine tinteling op je tong. Heel zachtjes, maar erg lekker.
Supersnelle koffie truffels met Kahlua
Benodigdheden voor ongeveer 15-20 stuks
200 ml slagroom
350 gram pure chocolade; fijngehakt
3 zakjes goede sterke oploskoffie
1,5 eetlepel Kahlua of koffielikeur naar keuze
Snuf chilipoeder voor de liefhebber
Cacaopoeder
Koffielikeur? Je kunt het ook zelf maken met slechts 3 ingredienten. Het recept vind je hier.
Supersnelle koffie truffels met Kahlua
Verwarm de slagroom. Als het bijna kookt mag de koffie en de Kahlua erbij.
Roer goed door en zet het vuur uit zodra de slagroom bijna kookt.
Roer de fijngehakte pure chocolade hier doorheen tot het egaal is. Bij een ganache gebruik je de helft van de chocolade, maar wil je truffels maken, dan heb je meer chocolade nodig anders is de bonbon te zacht.
Voeg eventueel nog een snufje chilipoeder toe. Niet teveel, je kunt altijd nog wat toevoegen als je wilt.
Dek de mix af met plasticfolie en laat de mix goed afkoelen. Handig is het om dit een dag eerder te doen.
Doe een paar eetlepels cacaopoeder in een kleine kom of schotel. Neem een schepje van de chocolade en rol hier een balletje van. Rol het balletje door het cacaopoeder. Herhaal tot de mix op is.
Truffels bewaren
Bewaar je koffie truffels met Kahlua in de koelkast. Als de buitenkant van de truffels iets vochtig is geworden in de koelkast, zie je de laag cacao niet meer. Geen probleem, ze zijn net zo lekker. Krijg je gasten? Rol ze snel nogmaals door de cacao en ze zien eruit als nieuw.
De truffels kun je ook invriezen, zo heb je altijd wat lekkers paraat.
Comments