Tussen het bakken door, had ik ineens nog en mix over waarmee je tiramisu maakt: mascarpone en slagroom. Zonde natuurlijk om dit niet te gebruiken toch? Ik had nog wat meringues met sprinkles liggen en het leek me een goed idee om hier mini-gebakjes van te maken oftewel tiramisu bonbons met Limoncello.
Mijn versie doet erg geel aan voor Pasen en dat klopt natuurlijk ook, daarom had ik deze meringues in huis. Maar je kunt natuurlijk iedere versie van meringues verzinnen en elke vorm. Spuit groene kerstboompjes met Kerstmis, witte sneeuwpopjes met oogjes van sprinkles, een bloem… rond, vierkant, driehoek, zeshoek. Je kunt echt eindeloos variëren.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Tiramisu bonbons met Limoncello; bereid ze als klein dessert of juist als onderdeel van een grand dessert of high tea. Geen tijd? Koop je meringues kant en klaar; dan ben je supersnel klaar.
Tiramisu bonbons met Limoncello
Benodigdheden voor ongeveer 8 stuks:
16 meringue koekjes, bak ze volgens dit recept of koop ze kant en klaar
100 gram mascarpone
100 gram slagroom
1 zakje slagroomversteviger
1 zakje vanillesuiker
Suiker naar smaak
Voor de citroendrip:
Lemoncurd uit de supermarkt of maak het zelf!
Limoncello
Ook nodig:
Spuitzak met spuitmondje naar keuze
Tiramisu bonbon gebakjes met Limoncello maken
Mijn meringues kocht ik in de supermarkt. Zo wordt het gerecht wel heel gemakkelijk.
Zelf gebakken zijn ze vaak een beetje chewy en dat is lekkerrrr! Zorg voor meringues; bak ze zelf of koop de bij de supermarkt of de bakker. Bak je ze zelf, dan kun je losgaan met de leukste sprinkles bovenop. Kies wel voor sprinkles die je mee kunt bakken.
Klop de slagroom stevig met de vanillesuiker en slagroomversteviger. Klop de mascarpone los en meng de slagroom hier doorheen. Proef en beslis hoeveel suiker je toevoegt. Begin met weinig, want je kunt altijd nog toevoegen.
Meng voor citroendripping limoncello en Lemoncurd door elkaar. Bij mij mengde ik 1 eetlepel Limoncello op 2 eetlepels Lemoncurd. Die balans is natuurlijk persoonlijk en kun je naar eigen smaak aanpassen. De lemoncurd is iets dikker en maakt het drippen iets makkelijker.
Als ik eerlijk ben vind ik zelfgebakken meringues lekkerder, maar soms is kant en klaar gewoon een makkelijke keuze. Ik verkruimel merinques vaak over toppings van cakes en taarten en dan zijn goed gedroogde exemplaren heel handig om op voorraad te hebben.
Je kunt je dessert goed van tevoren maken, maar het in elkaar zetten kun je het beste niet te lang van tevoren doen. Dit kun je best een of twee uur van tevoren maken, maar liever niet veel langer. De merigues kunnen vocht opnemen waardoor ze soppig worden en dat is zonde toch?
Voorbereiding
Voorbereiden van de meringues
Mixen van de tiramisulaag, dit kun je in de spuitzak in de koelkast bewaren.
De citroendripping maken
Bewaar ze alle drie tot vlak voor het opdienen.
Tijd om te bouwen; dat is echt zo gedaan als alles klaar staat
Bewaar de mooiste meringues voor bovenop.
Spuit toefjes op de onderste meringues, drip de het Limoncello-mengsel over de toefjes. Zelf vind ik een beetje druipen extra leuk. Je wilt naast proeven toch ook zien wat je eet?
Leg de mooiste meringue bovenop.
Door de sprinkles bovenop vind ik de tiramisubonbon klaar voor een proeverij. Je kunt nog iets bovenop spuiten, maar dat maakt de tiramisu bonbons in deze vorm vermoedelijk instabiel.
Komentar