De brownie is een basisrecept waar je kunt er echt alle kanten mee op kunt. De enige echte brownie is één van mijn lievelings-recepten. Helaas bevat deze echt heel veel suiker en boter. Lekker hoor, maar niet geschikt voor elke dag. Heerlijk dus om een gezonder alternatief achter de hand te hebben. Hoe vind je een vetvrije brownie met appelmoes en banaan klinken? Zoet door de banaan en smeuïg door de appelmoes. Ga je voor extra lekker? Maak de appelmoes dan zelf!
Regelmatig krijg ik mailtjes: in bananen, in dadels zit toch ook suiker. Dat is waar, ook in bananen zit suiker. Maar in bananen zitten ook veel goede vezels en voedingsstoffen waar je lichaam wat aan heeft. Daarbij is het een fijn recept als er aantal bananen op de fruitschaal roepen dat ze gegeten willen worden.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Vetvrije brownie met appelmoes en banaan
Benodigdheden:
150 gram bloem
100 gram cacaopoeder
150 gram licht- of donkerbruine basterdsuiker
150 gram appelmoes, uit een pot, maar zelf gemaakt is natuurlijk veel lekkerder!
3 rijpe bananen, niet te groot
1 groot ei
1 theelepel baking soda of 4 theelepels bakpoeder
Een scheutje vanille extract
Snufje zout
150 gram chocoladedruppels of chocolade in stukjes
Eventueel een klein handje chocoladedruppels
Lijkt me lekker: handje in stukjes gesneden geroosterde pecannoten of walnoten door het deeg
Voor de topping:
Cacaopoeder
Zo maak je Vetvrije brownie met appelmoes en banaan
Verwarm de oven op 175 graden (heteluchtoven).
Vet een brownie-vorm in, een ovenschaal of maak van bakpapier een bak van ongeveer 20 x 20 cm op een bakplaat. Een springvorm van rond de 22-23 cm. werkt ook.
Klop het ei lekker schuimig. Prak de bananen fijn.
Voeg de bananen en de suiker toe bij het ei. Mix het geheel een paar minuten goed door elkaar. Nu mag de de appelmoes en vanille hierbij.
Zeef de bloem, cacaopoeder, baking soda, het zoet en spatel dit door de overige ingrediënten.
Voeg stukjes chocolade toe. Maak ze niet te fijn, het is lekker om ze straks een beetje te proeven.
Vul je bakvorm. Strooi eventueel wat druppels chocolade over de bovenkant. Bak de vetvrije brownie met appelmoes en banaan in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar.
Laat de brownie goed afkoelen en bestrooi de bovenkant voor het aansnijden met cacaopoeder.
Een heerlijk smeuïge brownie, iets bewuster gekozen maar verrukkelijk! Absoluut een aanrader om eens te gaan maken.
Comments