Heb je een wafelijzer thuis? Dan is het tijd om hem eens tevoorschijn te toveren voor een heerlijk ontbijt. Croissants maken met kant en klaar croissantdeeg is heerlijk en lekker snel klaar. Bak je het ontbijt in een wafelijzer, dan is het zelfs nog sneller klaar dan de versie in de oven. Wafels van croissantdeeg oftewel croiffles, zijn ook heel handig om te maken als je geen oven hebt, of je woont op een studentenkamer en je wilt toch graag een verrassend ontbijt wilt maken. Zelf bakte ik ham-kaas croissants, maar zoete variaties zijn ook heerlijk. Of wat dacht je van de zoet-hartige combi's als jam-kaas of ham-kaas met plakjes banaan?
Croiffles; een combinatie van croissants en wafel.
Vraag hulp aan je kinderen; zij vinden het geweldig om je te helpen.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Wafels van croissantdeeg oftewel croiffles
Benodigdheden:
1 rol vers croissantdeeg
Ham
Kaas
Olie; bijvoorbeeld zonnebloemolie of arachideolie (pindaolie)
Eventueel naar smaak on top:
Ketchup of andere smaakmaker naar keuze
Wafels van croissantdeeg oftewel croiffles maak je zo:
Rol het croissantdeeg open en snij het deeg in drie delen. Nu heb je drie rechthoeken deeg van croissants aan elkaar geplakt.
Duw de snede waarmee je dit normaal los snijdt, aan elkaar vast.
Beleg de helft van dit deeg met ham en kaas of een andere vulling naar keuze en vouw de andere helft hier overheen.
Duw de zijkanten dicht.
Verwarm het wafelijzer en smeer het licht in met wat olie; zo weet je zeker dat je croiffles straks goed loslaten.
Duw het wafelijzer niet dicht, het geeft het deeg iets de ruimte om licht te rijzen. Duw je het wafelijzer wel dicht, dan wordt het deeg erg op elkaar geduwd. Persoonlijk vind ik dit minder lekker.
Bij ons thuis eten we tosti's met een lik ketchup. Misschien heb jij een andere suggestie?
Suggesties voor een heerlijke croiffles of wafels van croissantdeeg
Bak de wafel naturel met het deeg van croissants en bedek het na het bakken met vers fruit, honing, stroop, kaneelsuiker, gecondenseerde melk en een likje slagroom of dikke yoghurt.
Met Nutella en stukjes banaan.
Bedek je hartige croiffles met plakjes avocado met wat zout en peper.
Met een bolletje ijs op een nog warme wafel; deze zal zachtjes smelten.
Stukjes blauwe kaas tussen de laag croissantdeeg en schijfjes peer bovenop na het bakken.
Vraag hulp aan je kinderen; zij vinden het geweldig om je te helpen
Comments